Vopak Horizon Fujairah breidt opslagcapaciteit van terminal uit met 606.000 kubieke meter

Met de toenemende vraag en de ontwikkeling van een centrum voor raffinage in het Midden-Oosten, ontwikkelt de Haven van Fujairah zich verder van een regionaal logistiek handelsknooppunt in een wereldwijd knooppunt. Dit heeft geleid tot een toename van de internationale handelsstromen en daarmee samenhangend een groeiende behoefte aan ‘make-bulk’- en ‘break-bulk’-diensten alsmede mengdiensten.

Om tegemoet te komen aan de marktvraag heeft Vopak Horizon Fujairah besloten haar terminal voor olieproducten in de Haven van Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten uit te breiden met 606.000 kubieke meter (cbm) opslagcapaciteit. De uitbreiding versterkt de positie van Vopak Horizon Fujairah als het centrum voor bunkering en handelsknooppunt in de regio.

Na afronding van de uitbreiding in het eerste kwartaal van 2012 zal de totale opslagcapaciteit meer dan 2,1 miljoen cbm bedragen. De uitbreiding bestaat uit 20 nieuwe opslagtanks met afmetingen die variëren van 20.000 cbm tot 40.000 cbm voor de opslag van stookolie en schone minerale olieproducten.

Profiel Vopak Horizon Fujairah Ltd.
Vopak Horizon Fujairah is een joint venture van Horizon Terminals Ltd., Koninklijke Vopak, de overheid van Fujairah en de Onafhankelijke Petroleum Groep van Kuweit. Vopak Horizon Fujairah beheert de eerste onafhankelijke ‘onshore’ olieterminal buiten de Arabische Golf, in de Emiraten van Fujairah, een van ’s werelds grootste bunkermarkten. Vopak Horizon Fujairah, ISO-9001-2008 en ISO 14001 gecertificeerd, is ontworpen en ontwikkeld voor het opslaan van producten zoals naphtha, diesel, stookolie, kerosine, benzinecomponenten en benzine. De terminal kan tankers tot 175.000 DWT ontvangen. Vopak Horizon Fujairah is ontworpen volgens de modernste specificaties en voldoet aan de meest strenge internationale veiligheids- en milieustandaarden.

Bron: Vopak, 20-04-2010;