Vopak investeert in LPG-opslagfaciliteit in Singapore

  • binnenland

Vopak_storage_tanks_4.1_05

Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) kondigt vandaag aan dat zij gaat investeren in de voor Zuidoost-Azië eerste onafhankelijke importfaciliteit voor Liquefied Petroleum Gas (LPG) in Singapore. De LPG-faciliteit zal worden gesitueerd op haar Banyan Terminal op Jurong Island, met een initiële opslagcapaciteit van 80.000 kubieke meter (cbm).

Vopaks gekoelde LPG-faciliteit maakt onderdeel uit van het ‘Jurong Island 2.0 initiative’, gericht op het bevorderen van de wereldwijde concurrentiepositie van de petrochemische industrie in Singapore, onder meer door een flexibiliteit van grondstoffen. De LPG opslagfaciliteit zal via een pijpleiding aangesloten worden op de nabijgelegen fabrieken en maakt LPG import en distributie mogelijk op een veilige en efficiente wijze. Vopak heeft een overeenkomst getekend met ExxonMobil als eerste klant voor deze faciliteit.

In reactie op dit project zegt Eelco Hoekstra, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Vopak: “Dit project past goed in de algemene strategie van Vopak, waarin gas een interessanter alternatief voor naphtha zal worden. Deze LPG-faciliteit komt niet alleen tegemoet aan de toenemende behoefte aan alternatieve en kostenbesparende grondstoffen voor de petrochemische industrie in Singapore, maar heeft ook het potentieel om een leidende rol te spelen in het faciliteren van de regionale imports. De behoefte aan LPG in Azië neemt toe. Ontwikkelingen in de toelevering in de VS, het Midden-Oosten en in potentie Australië zullen een groeiende vraag naar LPG in Azië opvangen. In deze context zien wij daarom een mogelijkheid om in te spelen op deze importbehoefte met een onafhankelijke LPG-terminal in de regio.”

“Singapore is een logische keus, omdat het de thuisbasis is van grote petrochemische complexen en wij daar al een naam hebben opgebouwd, ondersteund door uitstekende contacten met lokale autoriteiten. Het allerbelangrijkste: voortbouwen op het succes van Singapore als oliehub betekent dat er potentie is voor een regionale hub voor LPG en wij willen graag deel uit maken van deze groei.”

Vopaks wereldwijde LPG netwerk wordt verder versterkt door de LPG faciliteit in Singapore. Vopak bezit en opereert samen met partners op dit moment ook LPG-terminals in China (2x), Pakistan, Nederland en Peru, met in totaal 431.200 cbm aan bestaande LPG-capaciteit.

Met de oplevering van alle recent aangekondigde projecten zal Vopak in totaal bijna 3,3 miljoen cbm aan opslagcapaciteit in Singapore hebben.

De LPG faciliteit in Singapore zal naar verwachting gereed zijn in Q1 2016.

Meer… Vopak

Related news

List of related news articles