Vripack’s Explorers

VripackAndros - 3

Voornamelijk door Vripacks holistische design benadering, is er weer een wereldverkenner te water gelaten, gevuld met innovatie en verrassingen onder een ruig en stevig exterieur. Het concept van dit Research Vessel Yacht is niet nieuw, maar om in deze compacte lengte een dergelijk schip te kunnen bouwen is zeker een staaltje vakmanschap noodzakelijk.

Vripack heeft meer dan 7000 ontwerpen gecreëerd en is sinds de begin jaren 60 een wereldspeler in Jacht Ontwerp, Naval Architectuur en Engineering. Vripack is betrokken bij het gehele bouwproces van innovatieve en hoogwaardige jachten die professioneel zijn ontworpen voor particulieren en scheepswerven wereldwijd.

Vripack staat bekend om haar hoge kwaliteit no-nonsense-go-anywhere schepen. Dus het vermogen om een wereld veroverend familiejacht te ontwerpen, ligt in de wortels van hun DNA. De 24 meter tellende ‘Andros’ is ontworpen en gebouwd voor een terugkerende klant en is een perfect voorbeeld van een schip dat is voorbereid op lange reizen op zee.

Net als alle vorige Research Vessel Yachts, is ook Andros uitgevoerd met de belangrijke kenmerken van zeewaardigheid, veiligheid en betrouwbaarheid; elementen waaraan Vripack altijd veel aandacht schenkt. Het schip is tot leven gebracht door de Poolse scheepswerf Aluship.

Het schip zal voornamelijk worden gebruikt als luxe privé jacht voor diepzeevaart over de Scandinavische zee. Alle systemen, materialen en voorzieningen zijn geselecteerd op een dergelijk gebruik. Verder is het jacht uitgerust met een garage, groot genoeg voor een ‘Mercedes G klasse’ waardoor ’s werelds mooiste en meest afgeleden gebieden kunnen worden verkend.

Daarnaast biedt het schip voldoende ruimte op het voor- en achterdek voor een multifunctionele tender, een kajak en duikuitrusting. Een fold-up zwemplatform is geplaatst op het achterdek en nog steeds is er genoeg ruimte voor een groot verkenningsdek.

Dit schip is een briljante manier om Vripack’s al bewezen holistische aanpak op het gebied van Explorer Yachts aan de wereld te laten zien. Of zoals ze zelf graag zeggen; ’’Een echt Vripack ontwerp dat aan alle eisen voldoet en meer, want wij ontwerpen niet gewoon schepen; wij realiseren fantasie!’’

Technische specificaties:
Lengte : 23,90 meter
Breedte : 6.70 meter
Diepgang : 1.85 meter
Motor : 2x 340 PK
Cruising snelheid : 8 knopen
Maximale snelheid : 12 knopen
Ontwerper : Vripack
Naval Architect : Vripack
Structural Engineer : Vripack
Mechanical Engineer : Vripack
Materialen : staal / aluminum
Romp type : displacement
Bouwer : Aluship

Meer… Vripack  

Related news

List of related news articles