Vripack’s V20 wint UIM green environmental award

VripackV20 Exterior rendering

Vripack laat met trots weten dat de V20 Solar Racer de ‘Green Environmental special mention award’ heeft gewonnen. De prijs werd uitgereikt door de internationale motorboot federatie UIM op zaterdag 1 maart in het exclusieve Salle des Etoiles te Monaco.

Het UIM comité selecteerde de V20 Solar Racer voor een ‘Special mention for Greening the Sport’ Bart Bouwhuis en Marnix Hoekstra, directeuren van Vripack, waren aanwezig bij de prijsuitreiking en zijn erg trots op deze uitstekende prestatie.

Bart Bouwhuis en Marnix Hoekstra leggen uit; “De V20 is een perfecte manier om onze kennis op het gebied van Solar Races over te brengen op de rest van de wereld. Dit doen wij uiteraard op onze eigen Holistische manier. Een constante focus op het gebied van innovatie en wetenschappelijke ontwikkelingen is belangrijk om scherp te blijven in het leveren van hoogwaardige ontwerpen, naval architectuur en engineering. Wij ontwerpen niet zomaar boten, wij fabriceren fantasieën.”

De V20 is ‘s werelds eerste One Design Solar Racer die enkel en alleen wordt aangedreven door energie afkomstig van de zon. De V20 is een zogenoemde Hydro Foiling WIG vaartuig. De verstelbare draagvleugels dragen de romp uit het water en de NACA vorm van het dek creëert een Wing in Ground (WIG) effect wat zorgt voor een extra lift. Het doel voor dit alles is om de natuurlijke weerstand te minimaliseren wat er voor zorgt dat de zonne-energie gebruikt kan worden voor pure snelheid gevolgd door plezier en een lach van oor tot oor.

De V20 is een lichtgewicht composiet vaartuig met zonnecellen die de mogelijkheid hebben om de energie van de zon op te slaan in haar Lithium Ion batterijen of om die energie direct om te zetten naar de propellers. Een geavanceerd batterij besturingssysteem assisteert de bestuurder om de ideale snelheid vast te stellen. Met voldoende rendement is het mogelijk om 100% op zonne-energie te varen en tegelijkertijd de batterij op te laden. De V20 wordt aangedreven door een elektrische motor die de propellers het vermogen geven om de V20 te laten accelereren tot een snelheid van maar liefst 30 km per uur.

In een wereld wijde klasse zullen verschillende V20 solar boten elkaar en de elementen uitdagen op een international race circuit. De solar boten in de V20 klasse zijn allemaal gelijk op een paar strategische elementen na. Tussen 28 juni en 5 juli 2014, zal de V20 voor het eerst als eenheidsklasse meevaren tijdens de 5de editie van de Nederlandse DONG Energy Solar Challenge. Daarna volgt de Solar 1 Monte Carlo Cup. Een resultaat van een partnerschap tussen de in Monaco gebaseerde Solar 1 Races, de Monaco Yacht Club en Vripack. Deze races zullen gevaren worden op de wateren in de haven van Monaco tussen 10 en 13 juli 2014.

Meer… Vripack

 

Related news

List of related news articles