VSMC bouwt aan groot windmolenpark in Duitsland

VolkerWessels-dochter Visser & Smit Marine Contracting (VSMC) gaat het in aanbouw zijnde Meerwind Offshore Windmolenpark in Duitsland bekabelen. Het contract is gesloten met WindMW GmbH.

Met deze opdracht verstevigt VSMC haar positie als marktleider in het bekabelen van offshore windmolenparken. Het offshore windmolenpark Meerwind komt te liggen op 23 kilometer afstand van het eiland Helgoland. In het windmolenpark worden 80 windturbines geplaatst. Deze hebben elk een capaciteit van 3,6 MW, waarmee de totale capaciteit uitkomt op 288 MW.

Het bekabelproject wordt samen in combinatie uitgevoerd. De combinatie is verantwoordelijk voor het leggen, begraven en aansluiten van 88 parkkabels.

Deze opdracht past uitstekend in de bijdrage die wij – samen met onze opdrachtgevers – kunnen en willen leveren aan duurzame oplossingen”, aldus Raad van Bestuurslid van VolkerWessels Alfred Vos. “VolkerWessels investeert al sinds lange tijd in de onshore en offshore aanleg van elektriciteitsnetwerken. Hiermee hebben we een rijke ervaring opgebouwd en kunnen we onze techniek en expertise efficiënt inzetten in de ondersteuning van onze klanten. Met behulp van hooggekwalificeerde medewerkers en uitstekend materieel zijn we in staat dit soort opdrachten met succes voltooien.”