Wakeboarden op de boulevard van Scheveningen en op het strand van Zandvoort.

8e Corona Extra Wakeboard Tour belooft weer spetterend spektakel te worden

Na het spectaculaire succes van de vorige jaren zal op vrijdag 29, zaterdag 30 juli en zondag 31 juli aanstaande op de boulevard van Scheveningen de achtste internationale Corona Extra Wakeboard Tour worden gehouden. In een gigantisch waterbassin van 56 x 16 meter, gevuld met bijna een half miljoen liter water, kunnen zowel geoefende wakeboarders als mensen zonder ervaring hun kunsten vertonen.

Nieuw dit jaar de Corona Extra Wakeboard Tour in Zandvoort op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli. Voor de strandtenten van Mango’s en Bruxelles wordt een gigantisch waterbassin gegraven van 60 x 16 meter en gevuld met bijna een miljoen liter water. Tijdens het evenement wordt aandacht gevraagd voor wereldwijd schone stranden met Corona Save The Beach.org.

Professionele wakeboarders – riders – geven spectaculaire demo`s en nemen deel aan een contest. Ook de geïnteresseerden die geen wakeboard ervaring hebben, laten zien wat ze in huis hebben! Zij kunnen zich inschrijven voor gratis clinics en try-outs. De riders maken kans op relaxte Corona prijzen. In een ‘A-frame’ en ‘kicker’ contest strijden zij op zaterdag en zondag voor de weekend hoofdprijs van € 500,00.

Gekwalificeerde instructeurs verzorgen de clinics en try-outs voor de bezoekers. Zij helpen met het aanleren van de eerste beginselen van het wakeboarden. Voor wie liever een droog pak houdt zijn er grote opblaasbare ballen (aqua bubbles). Deelnemers kruipen in een bal waarna er lucht in geblazen wordt. Met de goede balans loop je over water, misschien wel naar de overkant van het bassin. Deelnemers en riders kunnen zich inschrijven voor dit evenement via www.coronawakeboardtour.nl

Wakeboarden is een sport die gelieerd is aan het waterskiën. Bij wakeboarden staan de riders zijwaarts op een board en worden door een kabel of een boot voortgetrokken. Hoe werkt het wakeboarden in een bassin? De wakeboarder wordt hier door een lier over het water getrokken. Zo kun je, zonder speedboot of kabelbaan, toch de juiste snelheid krijgen om verschillende moves en tricks te maken, op het water of over de obstakels die in het bassin geplaatst zijn.
Corona Extra is al jaren het populairste partybier en, ook in ons land, de „number one‟ van het longneck segment. Corona Extra is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 160 landen. Elk flesje wordt sinds 1925 gebrouwen en gebotteld in Mexico; authentieker kan niet! Corona Extra wordt gedronken met een partje limoen in de flessenhals. Door de sterke persoonlijkheid, het eigenzinnige karakter en de uitstekende kwaliteit van de gebruikte ingrediënten behoort het stijlvolle Corona Extra tot de vier meest gedronken bieren ter wereld.

Een van de meest geliefde plekken om Corona Extra te genieten is het strand. Samen met Blue Flag zet het biermerk zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van stranden en het terugdringen van vervuiling ervan. De campagne Save the Beach richt zich op het op bewustwording van de consument dat schone stranden steeds schaarser worden en dat er dus actie nodig is om stranden schoon te krijgen en te houden. Consumenten kunnen op de website www.coronasavethebeach.org stemmen op stranden die “gered”moeten worden. Het strand met de meeste stemmen wordt met hulp van Corona opgeruimd. Vorig jaar was dat Portman Bay Beach in Murcia, Spanje. Onlangs is Litorale di Augusta op Sicilie verkozen tot winnaar.

Bij trendy events en extreme sporten is Corona Extra altijd prominent aanwezig. Neem bijvoorbeeld de Corona Extra party‟s die in tal van trendy clubs worden gehouden en de City Beach Tour, het Beachvolleybal event op de pleinen in de grote steden. Bovendien is Corona Extra sinds vorig jaar premier partner en officieel sponsor van de ATP tennis World Tour.

Dit gratis Wakeboard evenement, van 15 t/m 17 juli, op Zandvoortse strand en 29 t/m 31 Juli op Scheveningen mag niet gemist worden!!
Meer info en Inschrijven: www.coronawakeboardtour.nl

Bron: Corona Wakeboard Tour, 20-06-2011;

Related news

List of related news articles