Walstroomgenerator op biogas voor binnenvaart in Nijmegen

  • binnenland

Binnenvaartschippers die Nijmegen aandoen, kunnen voortaan gebruik maken van een mobiele walstroomgenerator op biogas. Het gaat om een demonstratieproject van Mobiele Stroom BV in samenwerking met de gemeente.

De Nijmeegse wethouder duurzaamheid, Harriët Tiemens nam op maandag 4 april de eerste mobiele walstroomgenerator in gebruik. Doel van het project is om op plekken waar geen “vaste” walstroom aanwezig is toch walstroom aan te kunnen bieden aan binnenvaartschepen.

Walstroomgenerators op biogas zijn schoner en stiller dan de eigen dieselgenerator van binnenvaartschepen. De tarieven voor mobiele walstroom zijn gelijk aan vaste walstroomtarieven. De mobiele walstroomgenerator zal worden ingezet als aanvulling op de vaste walstroomkasten in Nijmegen. In Nijmegen wordt vooral vraag verwacht vanuit de diverse kanaalhavens en de tijdelijke haven aan de noordkant van Nijmegen.

De ingebruikname van de walstroomgenerator vond plaats ter gelegenheid van het minisymposium over de verschoning en verduurzaming van de binnenvaart dat plaatsvond bij de Verkeerspost van Rijkswaterstaat in Nijmegen. De gemeente Nijmegen organiseerde het minisymposium met het regionale samenwerkingsverband De Groene Hub.

Meer… Nijmegen

 

Related news

List of related news articles