Warehouse complex van 30 hectare op Maasvlakte

DHG en Havenbedrijf Rotterdam hebben recent het contract ondertekend voor de uitgifte van een terrein van 30 hectare op Distripark Maasvlakte West. Op dit terrein gaat DHG een ‘warehouse complex’ ontwikkelen van maar liefst 210.000 vierkante meter met Odin Warehousing als voornaamste klant (launching customer). Odin Warehousing zal tenminste 120.000 vierkante meter ruimte huren voor de opslag van conventionele goederen. Zodra de bouwvergunningen binnen zijn start de bouw van het complex.

Odin Warehousing op Distripark Maasvlakte West
Odin Warehousing op Distripark Maasvlakte West

De afgelopen jaren is Odin Warehousing hard gegroeid in de haven van Rotterdam. Het bedrijf richt zich op de opslag van producten met een duurzaam karakter. Een voorbeeld hiervan zijn zonnepanelen. Daarbij biedt de logistiek dienstverlener niet alleen de opslag aan, maar ook value added services, zoals de mogelijkheid om de kwaliteit van het product te testen.

“Voor een haven die sterk gericht is op duurzaamheid is dit dan ook een hele mooie ontwikkeling om te faciliteren” aldus Emile Hoogsteden, directeur Commercie van het Havenbedrijf.

Met de komst van DHG is inmiddels 35 hectare op het nieuwe Distripark uitgegeven. Ook voor de resterende circa 15 hectare is volgens Hoogsteden de belangstelling groot. “Het Distripark bevindt zich vlakbij voorname spoor-, weg- en waterverbindingen. Het ligt ook erg gunstig ten opzichte van truckparking Maasvlakte Plaza en het bestaande Distripark Maasvlakte.” Er zijn geen beperkingen aan de bouwhoogte opgelegd. Dit maakt het park geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie.

DHG is als ontwikkelende belegger al lange tijd actief in de Rotterdamse haven. Het bedrijf ontwikkelt tegenwoordig vooral nieuw logistiek vastgoed voor de opslag van gecontaineriseerd stukgoed. Sinds 2006 heeft DHG voor 240 hectare aan nieuw logistiek vastgoed ontwikkeld in de haven van Rotterdam.

Willem Slager, partner DHG: “DHG vindt dat locaties voor XXL-distributiecentra zorgvuldig moeten worden gekozen en dat ontwikkelingen zo min mogelijk ten koste moeten gaan van het karakter van het Nederlandse landschap. DHG investeert daarom voornamelijk in de duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecreëerd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte”.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten