Wärtsilä heeft wereldprimeur met ‘game-changing’ gastankers

Wärtsilä heeft een wereldprimeur met haar ‘LPG als brandstof’-opdracht voor een nieuwe generatie innovatieve gastankers. Wärtsilä gaat een geïntegreerd laad- en los- en brandstofsysteem leveren voor twee nieuwe gastankers voor de Belgische rederij Exmar. “Dit zijn ‘game-changing’ gastankers”, aldus Pierre Dincq, Managing Director Shipping van Exmar. Tekst gaat verder onder de foto.  

Nieuwe Very Large Gas Carriers krijgt Wärtsilä-technologie om te varen op LPG. Foto, Wärtsilä

De schepen worden gebouwd door HHIC-Filippijnen (Hanjin Heavy Industries & Construction Philippines) in Subic Bay en gaan vloeibaar petroleumgas (LPG) vervoeren. Deze 80.000m³ ‘Very Large Gas Carriers’ zijn de eerste schepen die op LPG gaan varen. De levering van de Wärtsilä-apparatuur is gepland voor medio 2019 en de schepen worden naar verwachting in de tweede helft van 2020 opgeleverd.

Wärtsilä heeft meer dan 50 jaar ervaring in de gastankersector. De nieuwste technologieën van Wärtsilä wordt ingezet om ‘LPG als brandstof’ als een volledig geïntegreerd onderdeel van het laad- en lossysteem te leveren. Het systeem wordt aangestuurd door Nacos Platinum, het geïntegreerde automatiseringssysteem van Wärtsilä, in combinatie met externe procesanalysesoftware van het bedrijf, dat een optimale werking en veiligheid garandeert.

Automatiseringsplatform Wärtsilä Nacos Platinum
Het automatiseringsplatform Wärtsilä Nacos Platinum combineert en visualiseert gegevens van de brugnavigatie- en communicatiebediening, de machinekamer en het laadcontrolecentrum. Deze gecombineerde oplossing maakt een hoge energie-efficiëntie met een lagere CO2-uitstoot mogelijk, dat een positieve Energy Efficiency Design Index (EEDI) biedt voor de schepen. De geïntegreerde automatisering vermindert constructie- en operationele risico’s.

‘Luchtbarrière’ tegen lekkage
Wärtsilä levert ook het Airguard ‘anti-pollution-afdichtingssysteem’, voor extra bescherming tegen lekkage. Dit is een ‘luchtbarrière’ die op de schroefas wordt gemonteerd en zorgt voor een volledige scheiding van de schroefaskokerolie van het zeewater.