Wärtsilä krijgt miljoenenorder voor nieuwbouw van 30 motoren

Platform Supply Vessel van Shipyard De Hoop

Vandaag tekende Wärtsilä Netherlands B.V. een contract met Shipyard De Hoop in Lobith voor het leveren van 30 nieuwbouw motoren. De Wärtsilä motoren worden ingebouwd in tien nieuwe schepen die door De Hoop worden gebouwd voor Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), één van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld. Het eerste schip moet begin 2015 klaar zijn, het laatste schip wordt eind 2016 opgeleverd.

Shipyard De Hoop is een toonaangevende scheepsbouwer die voorloopt in duurzame ontwikkelingen binnen de scheepsbouw. Voor ADNOC heeft De Hoop state-of-the-art Platform Supply Vessels (PSV’s) ontworpen die voldoen aan de strengste internationale operationele voorschriften en milieueisen. Wärtsilä werd door De Hoop gekozen als de partij met de best passende oplossing voor de motorisatie van de nieuwe, technische geavanceerde PSV’s voor ADNOC. “De Wärtsilä motoren zijn compact, het brandstofverbruik is zeer laag en de motoren voldoen aan alle technische specificaties zoals opgesteld in de tender van ADNOC. Door de hoge betrouwbaarheid van de motoren en Wärtsilä’s zeer sterke servicenetwerk in de Verenigde Arambische Emiraten kunnen we onze klant bovendien een ononderbroken productie garanderen. Dit was samen met de goede prijs-kwaliteitverhouding doorslaggevend in onze keuze voor Wärtsilä”, aldus Patrick Janssens, CEO Shipyard De Hoop.

De Platform Supply Vessels van De Hoop worden voorzien van een diesel-elektrische voortstuwing met drie 8-cilinder motoren per schip, van het motortype Wärtsilä 8L20, met een totaalvermogen van 4.440kW. De eerste motoren zullen door Wärtsilä in september dit jaar worden geleverd. De schepen zullen door ADNOC’s dochteronderneming ESNAAD voornamelijk worden ingezet voor bevoorradingswerk in de offshore olie- en gasvelden van de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer… Wärtsilä en Shipyard de Hoop