Wärtsilä lanceert nieuwe Wärtsilä 31 motor: een doorbraak in efficiëntie en kostenbesparing

Tijdens de Nor-Shipping beurs in Oslo vorige week werd de Wärtsilä 31 gelanceerd, een technologisch sterk geavanceerde motor. De brandstofefficiëntie en brandstofflexibiliteit van de Wärtsilä 31 is sterk verbeterd ten opzichte van alle huidige beschikbare motoren in de scheepvaart. Daarnaast heeft de motor aanzienlijk minder onderhoud nodig. Hierdoor wordt met deze motor zowel op brandstof als op andere operationele kosten bespaard en wordt er milieuvriendelijker gevaren. Het dieselverbruik van de motor bedraagt slechts 165 g/kWh, veel lager dan alle andere scheepsmotoren. Inmiddels heeft de Wärtsilä 31 motor al een Guinness Book of Records titel ontvangen, als meest brandstofefficiënte 4-stroke motor in de markt.

De Wärtsilä 31 motor beschikt over de meest geavanceerde technologieën zoals de laatste ontwikkelingen in systemen voor brandstofinjectie, motormanagement systemen en inlaatlucht technologieën. Een significante kostenbesparing wordt gerealiseerd door efficiënt verbruik van brandstof en doordat de motor aanzienlijk minder onderhoud nodig heeft. Zo vindt de eerste onderhoudsbeurt van de Wärtsilä 31 pas plaats na 8.000 draaiuren, dit in vergelijking tot standaard scheepsmotoren die al na 2.000 draaiuren een onderhoudsbeurt nodig hebben.

De Wärtsilä 31 motor is ontworpen voor verschillende soorten schepen in maritieme segmenten waarvoor een vermogensbereik van 4.2 tot 9.8 MW in voortstuwing geldt, zoals transport, offshore, cruise en ferrydiensten. De Wärtsilä 31 motor wordt in drie versies geleverd: Diesel, (HFO/MGO) Dual-Fuel (DF) en Spark-Ignited Gas (SG). Hierdoor hebben operators de keuze uit meerdere brandstofmogelijkheden, van lichte to zware diesel en een keur aan verschillende vormen van gas. De Wärtsilä 31 motor is beschikbaar in 8V, 10V, 12V, 14V en 16V cilinder configuraties.

“De maritieme sector richt zich meer dan ooit op efficiëntie en flexibiliteit. Na jarenlange ontwikkeling hebben we afgelopen week een zeer sterke, energiezuinige en milieuvriendelijke motor op de markt gebracht. Wij bieden onze klanten hiermee de meest geavanceerde, brandstofefficiënte motor in de maritieme sector. Rederijen en exploitanten hebben nu de kans om hun schepen efficiënter te kunnen laten varen, om hiermee het operationele proces te verbeteren en kosten op brandstofverbruik en onderhoud te verlagen,” aldus Roger Holm, Senior Vice President, Ship Power Engines, Wärtsilä.

wärtsilä-31-new

Meer… Wärtsilä