Wärtsilä levert geïntegreerde oplossing voor energieopwekking en voortstuwing voor nieuw Diving Support & Construction Vessel

  • offshore energie

Aan Wärtsilä, de toonaangevende systeemintegrator van de maritieme industrie is het contract gegund voor de levering van een geïntegreerde oplossing voor energieopwekking, energiedistributie en voortstuwing voor een nieuw Diving Support & Construction Vessel (DSCV) dat momenteel in Singapore gebouwd wordt.

De opdracht is geplaatst door Keppel Singmarine, de in Singapore gevestigde bouwer van het schip. Het contract omvat het belangrijkste energieopwekkingsysteem van het schip, het Wärtsilä Low Loss Concept volledig elektronisch en geautomatiseerd systeem en een compleet geïntegreerd voortstuwingssysteem. Het schip zal lopen op MDO (marine diesel oil). Wärtsilä zal de systemen begin 2012 leveren. De levering van het schip staat gepland voor het tweede kwartaal van 2013.

Het schip wordt geleverd aan en gebruikt door de Nederlandse vennootschap SBM Offshore N.V., de holding company van een groep internationale, marine technologie-georiënteerde ondernemingen. Het doel van het schip is de offshore olie- en gasindustrie wereldwijd te voorzien van technische producten, schepen en systemen, en van offshore olie- en gasproductiediensten.

Het systeem wordt gekenmerkt door het gepatenteerde Low Loss Concept en de ECOMeter, onderdeel van het Wärtsilä Geïntegreerde Geautomatiseerde Systeem. Hiermee kan een inschatting gemaakt worden van het brandstofgebruik en advies ingewonnen worden over de optimale gebruiksmogelijkheden van het schip om brandstof te besparen en het milieu te behouden. “Onze deskundige knowhow ten aanzien van efficiënte systemen met maximale redundantie is de sleutel tot ons succes in scheepssystemen. Onze klanten waarderen de benadering via geïntegreerde systemen die de risico’s van projectafronding in complexe offshore scheepsprojecten beperkt,” aldus Magnus Miemois, Vicepresident, Offshore, Wärtsilä Ship Power.

Deze opdracht is opnieuw een voorbeeld van een contract waar Wärtsilä in staat is om een volledig geïntegreerde oplossing te leveren die van aanzienlijk belang is voor de klant, die de efficiëntie van zijn schepen graag verbeterd ziet.

Overzicht: contractbereik

2 x Wärtsilä 9L26 gemiddelde snelheid motor

4 x Wärtsilä 6L26 gemiddelde snelheid motor

2 x Wärtsilä Low Loss Concept volledig elektronisch en geautomatiseerd pakket

2 x versnellingsbakmontage

2 x bestuurbare pitchpropeller

5 x tunnelthrusters

Brandstof: Marine Diesel Oil

Related news

List of related news articles