Wärtsilä neemt Trident over voor werkzaamheden onder water

  • binnenland

Wärtsilä heeft Trident B.V. overgenomen. Trident is gespecialiseerd in onderhoud, inspectie en reparatie van schepen onder water. Naar verwachting wordt de overname in januari 2018 afgerond. Trident Group, opgericht in 1993, is een innovatieve onderwaterservice en is gespecialiseerd in reparatie, revisie en onderhoud van voortstuwingssystemen, romp en machines. Met volledig uitgeruste werkplaatsen en gecertificeerd personeel in Nederland, Italië en de Canarische Eilanden bedient het bedrijf klanten over de hele wereld.

Wärtsilä heeft veel ervaring in het aanbieden van onderwaterservices via partners. Met deze overname kan Wärtsilä deze service zelf aanbieden. Trident wordt geïntegreerd met de analytics van Eniram, ook een bedrijf van Wärtsilä. Dit bedrijf levert energiemanagementsystemen voor de maritieme industrie om brandstofverbruik en uitstoot van gassen te verminderen.

De ondernemingswaarde van de transactie bedraagt 17,5 miljoen euro en een bijkomende earn-out van 3,5 miljoen euro, op basis van de bedrijfsprestaties in de komende jaren. De omzet van Trident is 9 miljoen euro.

“Deze overname ondersteunt de strategie van Wärtsilä op verschillende fronten, te beginnen bij de doelstelling van Wärtsilä om duurzame samenlevingen mogelijk te maken met slimme technologie. Minder brandstofverbruik, efficiëntieverbeteringen en een hogere bezettingsgraad staan altijd hoog in het vaandel bij de exploitant,” aldus Tamara de Gruyter, Vice President, Area North Europe and Propulsion System Services, Wärtsilä Services.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten