Wärtsilä ontwerpt modernste krill visserijschip

Wärtsilä gaat ’s werelds grootste en modernste schip ontwerpen voor de krill visserij. Het ontwerp van Wärtsilä biedt duurzame en milieuvriendelijke oplossingen en gaat varen in de wateren van Antarctica. Het contract is in december 2015 getekend door Hansail Marine & Offshore uit Singapore, en zij gaan het ontwerp van Wärtsilä gebruiken. Het schip  wordt gebouwd voor Jiangsu Sunline Deep Sea Fisheries Co in China.

Het ontwerp bevat innovatieve visserij en vis verwerkingstechnieken die het mogelijk maken om de krill niet alleen met een traditionele sleepnet te vangen, maar ook met behulp van continue pompen. Dit is een nieuwe ontwikkeling die de kwaliteit van de vis verbetert. Aan boord van het 115 meter lange schip zullen verwerkingsbedrijven aanwezig zijn voor de productie van diepgevroren krill, krill vlees en Omega 3 visolie. Het schip biedt accommodatie aan 99 mensen.

“Voor dit ontwerp hebben we nauw samengewerkt met de klant, zodat we een duurzame en doeltreffende vissersschip voor in de Antarctische wateren konden ontwikkelen”, zegt Riku-Pekka Hägg, Vice President, Ship Design, Wärtsilä Marine Solutions.

Naast de geïnstalleerde machines en het aandrijfsysteem is de romp een belangrijk element voor de prestaties van een schip. De interactie van de romp met de propeller is van groot belang om te zorgen voor een hoog rendement, een laag brandstofverbruik en dus minder milieubelasting.

“Deze nieuwe serie schepen vertegenwoordigen een nieuwe generatie voor het vissen op krill en we zijn dankbaar dat het ontwerp van Wärtsilä volledig voldoet aan onze behoeften. Om te kunnen vissen in de harde en gevoelige wateren van Antarctica moet het ontwerp van een schip betrouwbaar, veilig en milieuvriendelijk zijn.”, aldus de heer Wang Zhi, eigenaar van Jiangsu Sunline Deep Sea Fisheries Co. Ltd.

Meer… Wärtsilä