Watersportcentrum Open Boten Grevelingendam Winnaar Innovatieprijs Toerisme

De Provincie Zeeland heeft dit jaar voor de derde keer de Innovatieprijs Toerisme uitgereikt. Dit jaar zijn er een record aantal projecten ingediend, maar liefst 33 projecten hebben zich aangemeld voor deze prijs!

Winnaar
De Innovatieprijs Toerisme is gewonnen door Aquavitesse B.V. voor het project Watersportcentrum Open Boten Grevelingendam.

De prijs werd donderdag 13 november overhandigd tijdens de Toeristische Ontmoetingsdag in Terneuzen. Aquavitesse ontving uit handen van juryvoorzitter en Tweede Kamerlid dhr. L. Blom en dhr. H. van Waveren, gedeputeerde voor Recreatie en Toerisme een bedrag van 5.000 euro en een kunstwerk van Zeeuwse bodem.

Aquavitesse heeft de ambitie om op de Grevelingendam een “Watersportcentrum voor Open Boten” te realiseren. Het centrum is uniek in Nederland en speelt in op de toenemende vraag naar open boten. Aquavitesse biedt de volgende activiteiten aan:

– stalling open boten,
– dagrecreatie voor het hele gezin,
– zeilevenementen,
– accommodatie voor overnachtingen,
– uitbreiding en verplaatsing van de (jeugd)zeilschool.

De jury vond het project een goed voorbeeld van een innovatieve ontwikkeling op het gebied van watersport in Zeeland. Door middel van het ontwikkelen van een totaalconcept wordt er in de Zeeuwse Delta een nieuwe markt voor Open Boten gecreëerd waarmee nieuwe doelgroepen, bijvoorbeeld uit Vlaanderen, naar Zeeland worden gehaald. Volgens de jury geeft het project een grote economische impuls aan het gebied op en rond de Grevelingendam. Deze impuls komt doordat het totaalconcept niet alleen invloed heeft op de watersport zelf, maar ook op gerelateerde dienstverlening zoals horeca, productverkoop en het aantrekken van evenementen.

Bron: Provincie Zeeland, 26-11-2008;