Watersportverbond niet blij met uitspraak over BTW-regeling

Directeur van Watersportverbond Maurice Leeser vertelt aan MaritiemNieuws: “Er zal nog heel wat water door de Rijn stromen, eer er een oplossing is. Het is moeilijk te controleren of het om sport of om recreatie gaat.”

“Na de uitspraak van de Europese Commissie hebben wij meteen contact gezocht met het Ministerie van Financiën en NOC*NSF om hen erop te attenderen dat alle watersportverenigingen aangesloten bij het Watersportverbond daadwerkelijk sport bedrijven. De BTW-regeling is juist bedoeld om zoveel mogelijk Nederlanders enthousiast te maken voor de watersport en daar wordt door alle watersportorganisaties in Nederland hard aan gewerkt. De watersportverenigingen hebben geen winstoogmerk maar willen de watersport alleen mogelijk maken. Ik ben bang voor een grotere uitstroom als alle watersporters 21% BTW moeten gaan betalen voor hun ligplaats, en dat zou heel jammer zijn.” aldus Maurice Leeser

De Europese Commissie heeft bepaalt dat Nederland de wet moet wijzigen voor de jachthavens van watersportverenigingen die ligplaatsen exploiteren. Op dit moment hebben deze jachthavens een voordeel omdat hun liggers geen 21% BTW hoeven te betalen. Terwijl booteigenaren in commerciële jachthavens 21% BTW moeten betalen.

Meer… Watersportverbond