Watertaxi Scheveningen Haven van start

  • binnenland

Op woensdag 3 juni heeft wethouder Karsten Klein (Stedelijke economie, Havens) het startsein voor de officiële ingebruikname van de watertaxi in de haven van Scheveningen gegeven. Vanaf 6 juni vaart deze voor het publiek. De watertaxi biedt ruimte aan twaalf personen, die vanaf vier verschillende op- en afstapplaatsen in de Eerste, Tweede en Derde Haven ‘een rondje haven’ mogelijk maken. Van Leersum Maritiem B.V. doet dit in opdracht van de gemeente Den Haag.

In de maand juni vaart de watertaxi alleen op zaterdag en zondag en vanaf 1 juli dagelijks. De watertaxi vaart van 11.00 – 20.00 uur en start ieder heel uur vanaf de Dr.Lelykade langs de overige op- en afstaplocaties: Jachthaven, Eerste Haven en het Zuiderstrandtheater. Een kaartje kost € 2 per persoon.
De watertaxi vaart voorlopig tot 1 november 2015. Er wordt ervaring opgedaan met het op deze manier verbinden van het noordelijk deel van het havengebied (kant Dr. Lelykade) met het zuidelijk deel (kant Hellingweg) en de havens onderling. Na 1 november wordt de inzet van de watertaxi geëvalueerd en gekeken naar een vervolg.

Meer… Den Haag

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten