Watertaxi tussen Eemshaven en waddeneiland Borkum

Vanaf 29 april gaat er een watertaxi heen en weer tussen de Eemshaven en het waddeneiland Borkum. De vaartocht met ‘MS Ems Server’ van Rederij Aktien-Gesellschaft duurt 45 tot 50 minuten en er is plek voor 12 passagiers. De afvaarten gaan rond het weekend en zijn online te boeken voor €40,00 per persoon. Bij de avondvaarten is er een aansluiting mogelijk op de vaste lijnbus van de Borkumer Kleinbahn. 

Over de watertaxi
Het schip is in 1993 gebouwd en eerder gebruikt als Nederlandse loodsboot op de Buiten Eems. Ze is ruim 22 meter lang met een vermogen van 940 pk, goed voor een maximumsnelheid van 18 knopen.

De vaste vertrektijden zijn op vrijdag en zondag om 19.00 uur vanuit de Eemshaven en om 20.00 uur vanaf de haven van Borkum terug naar Nederland. Op maandagmorgen vertrekt de boot om 6.00 uur vanuit de Eemshaven naar Borkum, om 7.00 uur is in Borkum weer de afvaart. In de Eemshaven vertrekt de boot vanaf de zwemsteiger van de Borkumlijn-terminal en de aankomst is in de veerhaven van de Borkumer Kleinbahn resp. vice versa.

Related news

List of related news articles