Weer twee Fast Crew Suppliers 2610 Twin Axe afgeleverd aan SeaZip Offshore Service

Op 28 maart jl. heeft SeaZip Offshore Service bij Damen Shipyards Gorinchem twee nieuwe Damen Fast Crew Suppliers (FCS) 2610 gedoopt. De twee schepen hebben de naam SeaZip 3 en SeaZip 4 gekregen. Zij zorgen voor versterking van ondersteunende dienstverlening aan offshore-windparken op de Noordzee.

SeaZip 3 en SeaZip 4 kunnen worden omschreven als de Mark II-versie van de gerenommeerde FCS 2610 van Damen. Inspelend op de wensen vanuit de branche heeft Damen de stuurhut verlengd en de accommodatie dichter bij de achtersteven gesitueerd. “Passagiers hebben hun eigen ruimte boven in de stuurhut, terwijl er beneden drie hutten zijn en een kleine kombuis voor de bemanning”, aldus Roel van Eijle, Sales Manager Benelux van Damen.

Voor haar nieuwe schepen heeft SeaZip Offshore Service ook voor een aantal van de standaardopties van Damen gekozen: een moonpool op het voordek voor hydrografisch onderzoek en een extra fenders aan de zijkanten voor nog meer bescherming.

De SeaZip 3 en 4 zijn gebouwd bij Damen Shipyards Singapore. Deze werf heeft met name veel expertise in huis als het gaat om de bouw van snelle aluminiumschepen. Medio maart heeft Damen de twee schepen naar Nederland getransporteerd om de finishing touch aan te brengen.

Met deze twee nieuwe schepen heeft SeaZip Offshore Service nu vier FSC 2610-schepen. De eerdere twee had Damen al in 2013 geleverd. SeaZip maakt onderdeel uit van de Nederlandse JR Shipping Group, een van oudsher sterke speler binnen de koopvaardij. “We werken al jarenlang samen met JR Shipping – al vanaf de tijd dat het alleen nog maar ging om vrachtvervoer en containerschepen. We hebben de eerste twee contracten met JR Shipping gesloten toen de rederij haar activiteiten uitbreidde naar serviceverlening voor windparken”, aldus Roel van Eijle. “We zijn op dit moment met de rederij in gesprek over toekomstige samenwerking omdat zij hun activiteiten op deze veelbelovende markt nog verder willen uitbreiden.”

Meer… Damen