Wereldhavendagen ook voor jongere bezoekers interessant

Over ruim twee weken beginnen de Wereldhavendagen in Rotterdam. Met als thema ‘The Smartest Port’ ligt het accent op slimme en innovatieve toepassingen in de maritieme sector, maar wil de organisatie zich ook richten op de jongere bezoekers. Dit doen zij door het organiseren van extra activiteiten.

Expeditie Wereldhaven
Zo vindt op vrijdagen onder de naam ‘Expeditie Wereldhaven’ een speciaal programma in klasverband plaatst. Het doel van dit programma is om zoveel mogelijk jongeren op een toegankelijke manier in aanraking te laten komen met de haven in al haar facetten. Een groot deel van het jongerenprogramma vindt plaats op het evenemententerrein. Daarnaast wordt aan scholieren/studenten de mogelijkheid geboden een kijkje te nemen bij havenbedrijven. ‘Expeditie Wereldhaven’ is bestemd voor alle schoolniveaus, van basisschool tot universitair onderwijs.

Virtual reality
In de Havenbedrijf-stand op de Wilhelminapier kunnen jongeren op de Wereldhavendagen zelf met eigen ogen zien dat de haven steeds digitaler wordt, maar ook kennis maken met slimme oplossingen voor energievraagstukken. In de stand kunnen jongeren een virtual reality bril opzetten en op de Tweede Maasvlakte rondvliegen over de duurzaamste en efficiëntste containerterminals ter wereld. Met behulp van de Waste Shark, een varende drone zo groot als een auto, kun je zien hoe havenbekkens worden ontdaan van drijvend zwerfvuil.

Maritime by Holland Jongerenplein
Geheel in het thema ‘The Smartest Port’ opent de maritieme sector tijdens de Wereldhavendagen op het ‘Maritime by Holland Jongerenplein’ (Wilhelminakade) haar deuren voor jongeren. Deze kunnen hier op interactieve wijze kennis maken met deze bruisende sector. Het plein is speciaal voor jongeren ouder dan dertien jaar, die tijdens een interactieve erVAAR-tocht een aantal denk- en doe-opdrachten kunnen vervullen. Denk hierbij aan het bouwen van een zonneboot, een touwtrekwedstrijd met een ‘sleepboot’ of het traditioneel navigeren met behulp van een zeekaart.

De toekomst van techniek bij RDM Rotterdam
Ook kunnen bezoekers op zaterdag 3 september een bezoek brengen aan RDM Rotterdam. Met een speciale pendeldienst kunnen bezoekers vanaf het evenemententerrein hier naar toe varen. Met een innovatief programma van ruim 40 onderdelen krijgt de bezoeker daar de gelegenheid om veel activiteiten zelf uit te proberen: drones besturen met je gedachten, drijven op je eigen gebouwde eiland, workshop Little Bits en de nieuwste onderwaterrobot besturen.

De Wereldhavendagen vinden plaats op 2, 3 en 4 september.

Related news

List of related news articles