Wereldhavendagen presenteert de ‘Digital Port Day’ op 5 september

De Wereldhavendagen 2020 gaat in verband met de uitbraak van het coronavirus niet door als publieksevenement. In plaats daarvan brengt de Stichting Wereldhavendagen dit jaar de Rotterdamse haven naar het publiek toe met een heuse ‘Digital Port Day’. Zo kunnen liefhebbers op zaterdag 5 september via verschillende (online) kanalen toch héél veel van de haven beleven.

Onder de noemer ‘Port Stories 2020’ wordt tijdens de Digital Port Day op zaterdag 5 september de Rotterdamse haven volop in het zonnetje gezet. Via de website van de Wereldhavendagen, sociale media en bij diverse mediapartners krijgt het publiek middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven.

Een greep van wat er zoal te zien is: hoogtepunten van de nautische demonstraties en avondshows van vorige edities, interviews met deelnemers van het evenement en vlogs van bijzondere (scheeps)bezoeken. Ook zijn er diverse winacties waar het publiek aan kan deelnemen.

Bovendien krijgt de haven een heel weekend lang zijn eigen radiozender: Port Stories Live. Op 4 en 5 september tussen 10:00 en 18:00 uur presenteren hbo-studenten van onderwijspartner Inholland Rotterdam een live radioprogrammering die volledig in het teken staat van verhalen uit de Rotterdamse haven.

Foto-expositie bij Maritiem Museum

Ook in de stad zal de Wereldhavendagen niet volledig onzichtbaar zijn. In de week van 1 tot en met 11 september is er aan de gevel van het Maritiem Museum de expositie ‘In Beeld’ te zien, met de mooiste beelden van 42 jaar Wereldhavendagen. Curator van deze expositie is Anne Reitsma, de vaste fotograaf van het evenement. Door middel van augmented reality geeft een gids op je telefoonscherm uitleg over de expositie. Ook zijn er met QR-codes aanvullende archiefvideo’s te bekijken.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 43e editie vindt in verband met COVID-19 niet plaats als publieksevenement. Onder de naam ‘Port Stories 2020’ wordt op 4 en 5 september 2020 de Rotterdamse haven op diverse manieren in het zonnetje gezet. De hoofdsponsors/-partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.