Werknemer Navingo BV vertrekt voor duurzame zeilreis rond de wereld.

Onder de naam “The Green Miles” zullen Florian Dirkse (accountmanager Navingo) en Arjen van Eijk ( Docent vrijetijdsmanagement aan de NHTV ) eind december vertrekken voor een duurzame zeilreis rond de wereld van 2 jaar. Ze gaan als avontuurlijke documentairemakers de wereld rond om aandacht te vragen voor de problemen, de schoonheid en de cruciale rol van oceanen in het klimaat. Hierbij werken zij samen met verschillende organisaties. Tijdens de reis zullen verschillende oceaan klimaat gerelateerde projecten bezocht worden van o.a. het Rode Kruis (als jongeren ambassadeurs ) en het MSC. Hun schip zal zo duurzaam mogelijk ingericht worden. Er zal gebruik gemaakt worden van o.a. een afvalpers, afvalgrinder, zonnepanelen, windgenerator, led verlichting etc.

Op 28 december zullen de heren in Curaçao aan boord stappen van hun Gib sea 126 uit 1985, daar zullen ze het schip in 2 maanden klaar maken voor vertrek om vervolgens richting het Panama kanaal te zeilen en daarna te starten aan hun Pacific oversteek, de planning is om in het najaar van 2010 of het voorjaar van 2011 hun eindbestemming Nederland te bereiken.

Over hun gehele project zal documentaire gemaakt worden van 6 uur. Navingo.nl zal hun oud-werknemer blijven volgen via www.navingo.nl/tgm

Meer informatie over hun project is te vinden op www.thegreenmiles.nl

Hier is het ook mogelijk om u in te schrijven voor hun nieuwsbrief.

Bron: www.thegreenmiles.nl, 09-10-2008;