Wie raadt wanneer de ‘ijvis’ gesmolten is en wint de ring?

Op 21 december is in het buitenmuseum in Enkhuizen een bijzondere ‘ijsvis’ met een ring in zijn buik gepresenteerd. Zowel de vis als de ring vervullen een belangrijke rol in het Zuiderzeeverhaal ‘Het vrouwtje van Stavoren’. Wie raadt wanneer de ijsvis helemaal gesmolten is en de ring ‘loslaat’ wint de ring ter waarde van 1.750,00 euro. 

Via www.zuiderzeemuseum.nl is de livestream te volgen en kunnen deelnemers een ‘valtijd’ claimen. De persoon die raadt wanneer de ring uit de ‘ijsvis’ valt, wint de ring ter waarde van 1.750,00 euro met dank aan De Vries Juweliers uit Enkhuizen.

Winterevenement Zuiderzeelicht
De ‘ijsvis’ is de aankondiging voor het nieuwe winterevenement Zuiderzeelicht dat aankomende zaterdag van start gaat. Speciaal voor Zuiderzeelicht herschreef Arthur Japin het verhaal van ‘Het Vrouwtje van Stavoren’, een verhaal over liefde en verdriet, hebzucht en mededogen. Het ‘vrouwtje van Stavoren’ verliest haar geliefde, maar wint grote rijkdom. En niets lijkt haar honger naar nóg meer te kunnen stillen. Tijdens een maaltijd komt de ring van haar geliefde Atte, die zij eerder in zee gooide, bij haar terug. Ze treft hem in de buik van een vis! Ervaar het verhaal tijdens Zuiderzeelicht.

Zuiderzeelicht is te bezoeken van zaterdag 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 tussen 16.30 en 21.30 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd. Reserveren kan via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.

Over het Zuiderzeemuseum 
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur.

Photo:

Related news

List of related news articles