Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Wifi-pilot voor binnenvaart in Rotterdamse haven

Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) en Havenbedrijf Rotterdam hebben op 15 november een overeenkomst getekend voor een pilot met Wifi voor de binnenvaart in de Maashaven en Geulhaven. Met de pilot toetsen de partijen het gebruik van Wifi door de binnenvaart. De overeenkomst is voor 3 jaar en het Havenbedrijf faciliteert de Wifi en de Stichting beheert en exploiteert het netwerk. Digitalisering is voor het Havenbedrijf een belangrijk aandachtsgebied.

Als het gebruik van de Wifi door de binnenvaart een succes blijkt te zijn wordt er gekeken naar een verdere uitrol van Wifi.

Onderdeel van het Programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen
BND is één van de initiatieven van het Programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. Dit initiatief richt zich onder meer op het leveren van digitale diensten voor de binnenvaart in de vorm van een Binnenvaartnet (Wi-Fi hotspots). Daarnaast richt het zich ook op het verbeteren van de kwaliteit van mobiel internet.  Met het initiatief speelt BND meteen in op het thema digitale gastvrijheid in de binnenhavens.

Wifi in de Rotterdamse haven is beschikbaar via www.binnenvaartnet.nl. Gebruikers kunnen zich hier direct abonneren. Op de website is ook een overzicht te vinden van alle andere Wifi locaties voor de binnenvaart.