Willem-Alexander en Maxima bezoeken Damen op Curaçao

Het koninklijk paar arriveerde per boot samen met Durk-Jan Nederlof, Managing Director van Damen Shiprepair & Conversion. Willem-Alexander en Maxima hebben tijdens de vaartocht de twee nieuwe drijvende dokken die vanaf september operationeel zal zijn van de werf bezichtigd. De dokken van 230 bij 45 meter en 108 bij 23 meter zijn een aanzienlijke investering in de infrastructuur van de werf, die naar verwachting een positief effect gaat hebben op de lokale economie. 

Lodewijk Franken, Managing Director van Damen Shiprepair Curaçao: “We zijn er trots op dat het koninklijke paar de tijd en moeite heeft genomen om ons hier te bezoeken, het geeft ons een nog grotere impuls om onze commerciële en operationele ontwikkeling voort te zetten.” Lodewijk Franken heeft het koninklijk paar rondgeleid over de werf. Ook heeft het paar met de medewerkers gesproken over de ontwikkeling van de werf sinds de overname van Damen vorig jaar.

“De belangrijkste gespreksthema’s waren training, opleiding en investeringen om de capaciteit van de werf te vergroten, alles ter illustratie van de toegevoegde waarde van de werf voor het eiland Curaçao”, aldus Franken.

Het koninklijk paar in gesprek met medewerkers van Damen. Foto: Damen.