Winnaar fotowedstrijd van Antwerpse haven krijgt diamant

Richard Van Antwerpen wist met zijn foto van het Havenhuis in Antwerpen het best de gelijkenis met een diamant te creëren en mocht daarom op dinsdagavond een diamant ter waarde van 500 euro mee naar huis nemen. “Ik ben zeer blij met deze eerste prijs. Ik was een hele avond op stap om foto’s te nemen van het Havenhuis bij volle maan. Na een tijdje besliste ik iets abstracter te werk te gaan en de maan te volgen. Voor ik het wist was het half een en had ik het winnend beeld te pakken. Het resultaat werd duidelijk gesmaakt door de jury”, zegt Richard van Antwerpen.

Niet alleen Richard Van Antwerpen viel in de prijzen, ook Alban Lebak en Matthijs Van Mierlo gingen als respectievelijke tweede en derde finalist met een prijs naar huis. De foto’s van de winnaars zijn vanaf vandaag te zien in het atrium van het Havenhuis. Nog tot aan de kerstvakantie worden de tien beste beelden uit de wedstrijd gratis tentoongesteld. Bijna 200 mensen waagden hun kans en dienden een foto in.

570 jaar diamanthandel in Antwerpen
Tijdens het diamantjaar viert de Antwerpse diamantsector 570 jaar diamanthandel in de stad. Een van de vele activiteiten die op het programma stond, was de fotowedstrijd ‘Antwerp Port House, your diamond view’. De wedstrijd liep van 1 tot 15 november en werd georganiseerd door het Havenbedrijf Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). De bedoeling was om fotografen uit te dagen om het diamanten ‘karakter’ van het Havenhuis uit te lichten en vast te leggen in een uniek beeld.

De jury, met daarin onder meer havenschepen Marc Van Peel, Joris Pauwels van het architectenbureau Zaha Hadid Architects en Ari Epstein, CEO van diamantkoepel AWDC, was unaniem en besloot de diamant te schenken aan Richard Van Antwerpen.

Photo:

Related news

List of related news articles