Woensdag 25 maart kijkmiddag bij windpark Delfzijl Noord

Op woensdag 25 maart is iedereen welkom om tussen 13.00 en 16.30 uur te komen kijken naar de voortgang van de bouw van Windpark Delfzijl Noord. Eneco verwacht dat op dat moment op de Pier van Oterdum drie windmolens volledig zijn opgebouwd en twee nog in aanbouw zijn. Het kijkje bij de bouw is op de Pier van Oterdum aan de Valgenweg te Delfzijl (havennummer 3650).

In en rond een speciale informatietent kan men een impressie krijgen van de bouw van het windpark, de techniek van dichtbij aanschouwen en zijn deskundigen aanwezig om uitleg te geven. Windpark Delfzijl Noord komt te staan op de Schermdijk (14 windmolens) en de Pier van Oterdum (5 windmolens). De 19 windmolens zullen jaarlijks ruim 175 miljoen kWh leveren. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik op jaarbasis van ruim 50.000 huishoudens. Het windpark staat er voor een periode van ongeveer 20 jaar.

Hard gewerkt
De afgelopen maanden is hard gewerkt om het bouwterrein op de Schermdijk en de Pier van Oterdum dusdanig klaar te maken dat de windmolen-onderdelen aangeleverd en de windmolens in elkaar gezet kunnen gaan worden. Zo zijn de kabels voor het elektriciteitstransport aangesloten, zijn er toegangswegen aangelegd en zijn de fundaties voor de molens gemaakt. De fundaties met daarin het stalen vlechtwerk, zijn inmiddels uitgehard en sterk genoeg om de windmolens te dragen.

Adres kijkmiddag
Valgenweg Delfzijl ((havennummer 3650). De locatie is bereikbaar per fiets en auto. Voor mensen die met de auto komen, is het mogelijk om op het bouwterrein te parkeren. Parkeerregelaars zijn aanwezig om u de weg te wijzen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer…  Windpark Delfzijl Noord