Wordt Rotterdam dè maritieme hoofdstad van Europa?

  • binnenland

Het Noorse onderzoeksinstituut Menon heeft een groot onderzoek gedaan naar maritieme hoofdsteden wereldwijd, zo meldt RMSC. In het rapport Leading Maritime Capitals zijn de 15 belangrijkste maritieme stadsregio’s over de hele wereld vergeleken in 4 maritieme sectoren: scheepvaart, financiën & wetgeving, technologie & havens en logistiek. Deze ranking wordt gecombineerd met een algemene beoordeling van de aantrekkelijkheid en het concurrentievermogen van de steden.

Rotterdam scoort hoog op verschillende indicatoren
Rotterdam staat op nummer 2 als het gaat om de waarde van de leningen toegewezen aan banken die functioneren als de lead arranger of de bookrunner. De waarde is toegewezen aan steden op basis van het functionele maritieme hoofdkantoor van de banken. Wat juridische expertise betreft, scoort Rotterdam een ​​6e positie op de lijst. Het ultieme sterktepunt van Rotterdam is de nauwe band met een zeer goede haven- en logistieke sector. Rotterdam heeft een unieke combinatie van een zakencentrum en een haven van wereldklasse, de grootste haven in Europa.

De onbetwiste wereldleider blijft Singapore
Singapore heeft de afgelopen jaren haar focus gelegd op research & development en is ook in staat gebleken om ​​wereldleider te zijn binnen de dienstverlenende industrie die minder beïnvloed wordt door de conjunctuurcycli volgens de onderzoekers. Rotterdam staat op dit moment op de 6e plaats. Volgens dit onafhankelijke rapport is staat het nog niet vast welke haven koploper wordt van Europa. Rotterdam is samen met Hamburg, Oslo en Londen één van de kandidaten in deze regionale race.

Download het volledige rapport van Menon.

 

 

Photo:

Related news

List of related news articles