YMR: Anderen inspireren om hetzelfde te doen

  • binnenland

De maritieme sector is niet op zoek naar huismussen, maar wil jongeren werven met een avontuurlijke inslag; High Tech, Hands On. Het wereldwijde aspect van het werk betekentdat je geregeld lang van huis bent, om te mogen werken in een hoogtechnologische maritieme omgeving. Je werkt dan in een klein internationaal team, dat tijdelijk je ‘werkfamilie’ vormt. Daar staat tegenover dat je vaak ook weer maanden thuis bent, tussen de verschillende vaar- of werkperiodes in.

De Young Maritime Representatives (YMR) van Nederland Maritiem Land vertellen andere jongeren over de ambities, opleiding en plannen voor hun maritieme carrière. Zij hebben de stap binnen de sector al gemaakt en willen graag ook anderen inspireren om hetzelfde te doen. Bij het binnenstappen van de sector, hebben zij immers al nagedacht over de voor- en nadelen van het varende bestaan. Ze kunnen andere jongeren dan ook helpen om dezelfde keuzes te maken. Uiteraard kunnen ze ook gepassioneerd vertellen, over de mooie aspecten van hun jonge maritieme bestaan.

Nederland Maritiem Land is de belangenorganisatie die zich inzet voor de maritieme sector. Daarbij brengt zij de toegevoegde waarde van de sector voor Nederland als handelsland continue onder de aandacht. Uiteraard is daarbij ook van belang dat jongeren blijven instromen, om te studeren en te werken binnen de maritieme wereld. Een belangrijke beroeps- en studiekeuze, waar meer bij komt kijken dan een ‘gewone’ carrière op het land.

Lees het artikel verder: Anderen inspireren om hetzelfde te doen

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten