Young Maritime Representatives gezocht!

De maritieme sector gaat weer op zoek naar drie nieuwe jongerenambassadeurs. Zij zullen het komende studiejaar het jongerenboegbeeld van de Nederlandse maritieme wereld zijn. Het startschot voor de werving van deze Young Maritime Representatives wordt op 22 april gegeven tijdens het ‘Maritime & Offshore Career Event’ in Beurs-WTC in Rotterdam.

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector; High Tech, Hands On. Wereldwijd toonaangevend in oplossingen die anderen niet zien of niet aandurven. Ons nationale visitekaartje als het gaat om innovatie, durf en ondernemingszin. Sinds twee jaar wordt de sector vertegenwoordigd door Young Maritime Representatives (YMR’s) met maar één doel voor ogen: andere jongeren interesseren voor een opleiding en baan binnen deze maritieme wereld.

De huidige YMR’s Björn, Guus en Milan blijven aan tot de Wereldhavendagen in september 2015. Daar willen zij het stokje overdragen aan de nieuwe jongerenambassadeurs. Kandidaten die voor deze rol in aanmerking willen komen, kunnen zich de komende periode opgeven. We zijn daarbij op zoek naar studenten afkomstig van maritieme opleidingen op MBO-, HBO- en Universitair niveau.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.maritimebyholland.nl, de geheel vernieuwde jongerensite van Nederland Maritiem Land. Na aanmelding wordt gevraagd of studenten zich op originele wijze kunnen presenteren via sociale media. Hiermee kunnen zij zich extra kwalificeren als kandidaat voor het jongerenambassadeurschap. De inschrijving is open tot 17 juni 2015. Een jury zal zich vervolgens buigen over de kandidaten en haar keuze bekend maken tijdens de Wereldhavendagen.

Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 224.000 mensen, realiseert de maritieme sector een totale toegevoegde waarde van ruim 21 miljard euro. Scholieren kunnen hier aan het werk via opleidingen op diverse niveaus, variërend van Regionale Opleidingscentra, Middelbare- en Hogere Beroepsopleidingen tot Universitaire opleidingen. Voor hen ligt een mooie carrière in het verschiet binnen de sector, waar nog steeds veel behoefte is aan jonge instromers.