Zand uit Nieuwe Waterweg gaat naar Maashaven voor nieuwe ligplaatsen

Op dit moment wordt de Nieuwe Waterweg uitgediept om de Botlek bereikbaar te houden voor de nieuwste generatie – New Panamax – bulkschepen. Het zand wat uit de Nieuwe Waterweg wordt gebaggerd door de baggerschepen IJsseldelta, Rijndelta en Hein van aannemer Van der Kamp uit Zwolle wordt naar de Maashaven gebracht, een populaire binnenvaarthaven in het centrum van Rotterdam. Tot eind september brengen ze daar 200.000 kubieke meter zand naar toe.  

Het Havenbedrijf Rotterdam deelt in de Maashaven de ligplaatsen opnieuw in zodat een duurzame plek ontstaat, waar alle binnenvaartschepen bij elkaar kunnen liggen. Onder invloed van eb en vloed komt hier dan meer ruimte voor natuur en waterdieren. Het gaat om ongeveer 85 ligplaatsen van diverse grootte.

Getijdenpark
Het toekomstplaatje is een getijdenpark: een park in het water met een natuurvriendelijke oever. Hier is onder invloed van eb en vloed (getijde) meer plaats voor natuur en waterdieren. De openbare ruimte onder de metrobaan tot aan de waterlijn (aan de Maashaven Oostzijde) kan zich ontwikkelen tot een groen en recreatief wandelgebied. Dit past goed bij de opgave om nieuwe groene ruimten te maken passend bij de ontwikkeling van een groot aantal woningen en nieuwe stedelijke functies in Rotterdam Zuid (van Kop van Zuid naar Hart van Zuid).