Zaterdag 13 september Monumentendag

  • binnenland

NationaalBaggermuseum

Het Nationaal Baggermuseum is zaterdag 13 september toegankelijk voor een cadeautarief. Volwassenen betalen slechts één euro en kinderen van 4 t/m 14 jaar een halve euro. Dit is ter gelegenheid van de Monumentendag. Alleen al het museumgebouw zelf is de moeite waard om te bekijken met een interieur in Art Deco stijl. Natuurlijk is ook de vaste collectie over het heden en verleden van de baggerindustrie te bezoeken.

Daarnaast is de wisseltentoonstelling te zien met als onderwerp: 70 jaar Koninklijke IHC. In de filmzaal van het Baggermuseum worden films vertoond van 11:30 tot 16:30 uur met als thema “reizen”. Baggeraars reizen over de gehele wereld en maken nogal eens het een en ander mee. Zo wordt er bijvoorbeeld een film vertoond over de terugkeer van 103 baggeraars uit Irak. Zij werden in 1990 vastgehouden door het regime van Sadam Hoessein. Het Koetshuis kan bezocht worden met de werkende schaalmodellen van stoommachines. En in de paviljoens worden de watertafels gedemonstreerd.

Kom kijken en ontdek hoever je onder de zeespiegel woont! Zaterdag 13 september is het Nationaal Baggermuseum geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Meer… www.baggermuseum.nl

Related news

List of related news articles