Zeeland Seaports introduceert intermodal planner

  • binnenland

Intermodal Planner

Nieuwe online planner voor containerlijndiensten van en naar het achterland Minstens net zo belangrijk als de ligging aan zee is voor een haven de goede verbindingen met het achterland. Hoe meer goede verbindingen hoe meer vervoer er van en naar de haven zal kunnen plaatsvinden. Om vervoerders meer inzicht te kunnen geven op de nu al bestaande mogelijkheden voor containervervoer van en naar Zeeland introduceert Zeeland Seaports nu een nieuwe online planner: www.intermodalplanner.eu.

De nieuwe site www.intermodalplanner.eu, welke is gebouwd in samenwerking met Ecorys, geeft de gebruiker eenvoudig en snel de verschillende mogelijkheden van vervoer van containers van deur tot deur. Uiteraard toont de site dan ook zaken als middelen van vervoer en de tijd dat een lading onderweg is.

Carla Schönknecht
De gedeputeerde van de Provincie Zeeland voor havenzaken Carla Schönknecht heeft de planner deze maandag met een aantal muisklikken officieel in gebruik genomen tijdens een bijeenkomst op de Mariahoeve van Zeeland Seaports in Vlissingen. De bijeenkomst was bedoeld om de aanwezigen zelf kennis te laten maken met de website.

Steeds meer containers via de Zeeuwse havens
Met de site wil Zeeland Seaports de gebruiker bekendmaken met de vele mogelijkheden die de Zeeuwse havens al te bieden heeft op het gebied van op- en overslag van containers. Vaak wordt gedacht dat de Zeeuwse havens geen rol spelen op het gebied van containers, maar niets is minder waar. Er worden in de havens van Vlissingen en Terneuzen steeds meer containers overgeslagen met een breed pakket aan al dan niet gekoelde producten. Bovendien beschikken de Zeeuwse havens op verschillende locaties over containerdepots, waarmee kan worden voorkomen dat lege containers onnodig moeten worden vervoerd.

 

Related news

List of related news articles