Zeemanshuis Eemshaven in een nieuw jasje

  • binnenland

Het Zeemanshuis in de Eemshaven heeft een aantal nieuwe aanpassingen gekregen dankzij giften van gulle gevers. De Wifi-verbinding is opgewaardeerd waardoor nu ruim 250 bezoekers gelijktijdig zonder problemen internetten. Op het dak zijn een er 48 nieuwe zonnepanelen aangelegd waardoor het stroomverbruik volledig wordt gedekt. De verwachting is dat op jaarbasis 12000 kWh wordt gegenereerd. Daarnaast zijn de koelvitrines vervangen, zodat de gasten altijd een gekoeld drankje kunnen nuttigen. Op 20 oktober is er door Harm Post, directeur Groningen Seaports, een bord onthuld met de ‘Vrienden van het Zeemanshuis 2016-2017’ met de logo’s van alle sponsoren. 

Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in een huiselijke sfeer. Zij kunnen in het Zeemanshuis TV-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront onder het genot van een drankje en een hapje. Het Zeemanshuis werd in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg en wordt gerund door ongeveer 25 vrijwilligers 7 dagen in de week.

Zo’n 10.000 bezoekers per jaar in het Zeemanshuis
Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers. Aan het einde van het jaar, met Kerst, worden alle zeevarenden in de haven een kerstpakketje bezorgd. Ook hieraan dragen bedrijven mee.

Zeemanshuis wil graag nieuw vervoer
Het Zeemanshuis verzorgt zelf het vervoer van en naar het Zeemanshuis omdat er geen OV is in de haven. De bus waarmee dit gedaan wordt is ernstig verouderd en aan vernieuwing toe. Het Zeemanshuis hoopt de bus als eerstvolgende project te kunnen vervangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related news

List of related news articles