Zeemanshuis wordt groter en er komt bewegingstuin

Het Zeemanshuis in de Eemshaven gaat uitbreiden. Voorzitter Hoekstra maakte dit op 26 september bekend tijdens de jaarlijkse sponsorbijeenkomst. Door de groei van de Eemshaven is het aantal bezoekers flink toegenomen. Het gebouw wordt zo’n 5 meter groter en er komt een bewegingstuin op ruim 250 vierkante meter. De voorbereidingen zijn al gestart en de uitvoering staat gepland voor 2020.

Zeemanshuis Eemshaven Foto Tjeerd Mensinga
Zeemanshuis Eemshaven Foto Tjeerd Mensinga

Wordt mogelijk gemaakt door sponsoren

De bewegingstuin krijgt een egale grasmat met een voetbaldoel, een basketbalkorf en een aantal fitnesstoestellen. De tuin wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van bedrijven uit Delfzijl en de Eemshaven. Veel bedrijven uit beide havens dragen het Zeemanshuis en haar activiteiten een warm hart toe. Wethouder Dijkhuis heeft tijdens de sponsorbijeenkomst een bord onthuld met daarop de namen van maar liefst 60 sponsoren van het Zeemanshuis 2019-2020.

Het Zeemanshuis

Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers en is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen. Het huis wordt zeven dagen per week gerund door zo’n 45 vrijwilligers. Op deze plek kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder andere Tv-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Met kerst ontvangen alle zeevarenden in de haven een kerstpakket. Het Zeemanshuis is in 1999 opgericht en sinds 2004 is gevestigd in het pand aan de Borkumweg.