Zeeuwse burgemeesters willen meer politie op het water

  • binnenland

“Criminelen hebben bijna vrij spel,” zo zegt burgemeester René Verhulst van Goes tegen NRC op 14 maart. Zeeuwse burgemeesters maken zich zorgen over de omvangrijke drugssmokkel die via hun provincie het land binnenkomt.

Alleen al dit jaar werd er in Zeeland voor een waarde van minstens 75 miljoen euro aan drugs gevonden. Omdat de havens van Vlissingen en Terneuzen zo aantrekkelijk zijn voor drugscriminelen is er februari een speciale Officier van justitie aangesteld.

Volgens de Zeeuwse burgemeesters is deze aanpak volstrekt onvoldoende. Er is meer politie op het water nodig. Burgemeester Jaap Gelok legde uit aan NRC: “Op papier heeft het havengebied zes politiemensen. Maar in de praktijk zijn het er veel minder, want die agenten worden ook ingezet op landelijk niveau. Voor de reorganisatie hadden we in Zeeland agenten die bijna elke dag op het water waren. Dat waren agenten die de lokale vissers kenden, en die bij het zien van roestige hengels al meteen door hadden dat het een boot was met criminele bedoelingen. Dat missen we nu.”

Meer… NRC 

 

Related news

List of related news articles