Zeevarenden moeten bijscholen om vaarbevoegdheid te houden

Zeevarenden in de functie van maritiem officier en werktuigkundige hebben tot eind dit jaar de tijd om een bijscholingstraining in de hoogspanning te volgen om hun vaarbevoegdheidsbewijs te behouden. Op 1 januari 2017 moeten zij in het bezit zijn van de bijscholingstraining in de hoogspanning.

In de training leren zeevarenden elektrische gevaren herkennen, maken ze kennis met veiligheidsprocedures voor het werken met hoogspanning en voeren ze praktijkoefeningen uit op een generatorsimulator. De bijscholingstraining van Quercus is goedgekeurd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), conform STCW-tabellen A-III/1 en A-III/2.

De additionele training is bedoeld om ongelukken met elektriciteit te voorkomen, de veiligheid aan boord van zeeschepen te verbeteren en zeelieden breder inzetbaar te maken. De bijscholing in de hoogspanning is onderdeel van de grote herziening van het internationale STCW-verdrag.

In dit verdrag staan de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst. De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft eveneens nieuwe eisen gesteld aan veiligheidstrainingen om aanvallen van piraten tegen te gaan en nieuwe bepalingen geschreven voor zeelieden die opereren in polaire wateren.

Meer… Quercus Technical Services