Zeilschip Eendracht voor het eerst naar het Caribisch gebied

Zeilschip EENDRACHT vertrekt aanstaande zondag, 3 december, voor het eerst in de geschiedenis, naar het Caribische gebied.

Aanstaande zondag 3 december om ongeveer 10.00 uur zal de Rotterdamse driemastschoener EENDRACHT de trossen los gooien en koers zetten naar Las Palmas, om daar vandaan verder te zeilen naar Martinique in het Caribische gebied.

Op zondag 3 december vangt de 22-daagse uitreis naar de Canarische eilanden aan. De mijlenmaker start in Rotterdam wat sinds 2003 de thuishaven van de EENDRACHT is.

Familie en vrienden van de opstappers en bemanningsleden zullen de Eendracht uitzwaaien vanaf de Wilhelminakade in Rotterdam. Daarnaast verwacht de organisatie ook vele andere belangstellenden aangezien het de eerst keer is dat de EENDRACHT voor het eerst in de geschiedenis zo ver zal gaan.

Op zaterdag 6 januari 2007 vertrekt de EENDRACHT vanuit Las Palmas voor de oversteek over de oceaan naar Martinique in het Caribische gebied.
Een groot avontuur voor de vrijwilligers bemanningsleden aangezien dit de eerste keer is in de geschiedenis dat de Eendracht de oceaan oversteekt naar het Caribische gebied. Juist voor deze groep is het een nieuwe uitdaging waar ze al jaren naar uit kijken. De EENDRACHT telt zo’n 500 vrijwillige bemanningsleden in de functie van schipper tot kok en scheepsarts tot kwartiermeester die zich jaarlijks inzetten om de driemastschoener in de vaart te houden. Voor deze inzet won de Eendracht in 2005 nog de Rotterdamse vrijwilligersprijs in de categorie Anders.

Na aankomst in het Caribische gebied zal een drietal cruises gevaren worden rond Martinique. Gedurende een cruise bezoekt het schip verschillende eilanden. Na tweeënhalve maand zal de Eendracht via de Azoren weer terugkeren naar Rotterdam.

Over de EENDRACHT

De doelstelling van stichting ‘“Het Zeilend Zeeschip’” is: ‘Iedereen, in het
bijzonder de jongeren, in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de
zee en het avontuur van zeezeilen’’. Jaarlijks beleven meer dan 6000 personen het avontuur van zeezeilen op de EENDRACHT, waarvan bijna 2000 jongeren in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar. Elke zomer doet de EENDRACHT mee aan de internationaal georganiseerde Tall Ships’ Races waarbij jongeren internationale vriendschappen leggen door middel van het varen op Tall Ship zoals de EENDRACHT in verschillende zeeën.
De thuishaven van de Eendracht is Rotterdam.

Bron: Eendracht, 29-11-2006;