Zeilschip ‘Ruach’ naar Australië onder leiding van Redwise

Dinsdag 27 september vertrekt het zeilschip ‘Ruach’ naar Australië. Het schip is gedoneerd aan de Australische hulporganisatie YWAM Ships Newcastle en gaat medische ondersteuning bieden op afgelegen en moeilijk bereikbare locaties in Papoea-Nieuw-Guinea en de omringende eilanden. Redwise gaat met behulp van eigen mensen en van vrijwilligers het transport naar Australië verzorgen.

Willem-Jan Hamers, directeur van Redwise Maritime Services: “In totaal zijn er 11 bemanningsleden aan boord, waaronder de kapitein, een stuurman en een werktuigkundige van Redwise. Zij worden verder ondersteund door vrijwilligers. Op deze manier proberen wij met minimale kosten voor YWAM ships, een bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief.” De vrijwilligers zijn voor een deel ervaren zeilers,  waaronder ook mensen met een medische opleiding.

Afgelopen jaar is het zeilschip Ruach gedoneerd aan de hulporganisatie YWAM Ships in Newcastle, Australië. Het is een 37 meter lange schoener met twee masten. In Bremerhaven is ze drooggezet voor inspectie en onderhoud en in IJmuiden zijn de zeilen en tuigage nagekeken en gerepareerd, een stuurmachine geïnstalleerd en is het zeilschip klaargemaakt voor de reis van 14.000 zeemijlen.

Om zo min mogelijk emissie uit te stoten wordt er zo veel mogelijk gezeild naar Australië. Hierdoor gaat de reis vier maanden duren naar verwachting.

Om het doel van het project verder te steunen zullen gedurende de reis fondsen geworven worden middels donaties, sponsering en betalende passagiers op delen van de reis. De reis gaat vanuit IJmuiden, via Tenerife, het Panama Kanaal en Tahiti, naar Newcastle.

Volg de reis van Medical Support Vessel Ruach

Related news

List of related news articles