Zeilschool Almere gaat zeiljachten verhuren

Zeilschool Amorgos is met de verhuur van zeiljachten in Almere gestart. Amorgos is hiervoor een samenwerking aangegaan particuliere eigenaren van zeiljachten. De jachten worden verhuurd vanuit de haven Marina Muiderzand.

Een logische volgende stap
Na jarenlang ervaring met de verhuur van zeiljachten in de Middellandse Zee breidt het zeilbedrijf nu uit naar Almere. Daar heeft zij al haar CWO zeilschool en kantoor. Volgens directeur Willem Goetheer is het een logische volgende stap om ook zeiljachten te gaan verhuren vanuit Almere.

Van leren zeilen naar zelfstandig huren
Op deze manier biedt de zeilschool/verhuurder nu de mogelijkheid om eerst veilig te leren kajuitzeilen en daarna zelfstandig met een gehuurd zeiljacht het water op te gaan.

Zeiljachten uit het charter management programma
Het bedrijf begint met Bavaria zeiljachten tussen de 30 en 38 voet. De zeiljachten zijn eigendom van privé eigenaren die hun jacht onderbrengen in een zogenaamd charter management programma.

Daarmee haalt Amorgos zorg weg door de eigenaren te helpen bij een goedkope financiering, het gehele onderhoud over te nemen, en de jachten te verhuren.

Bron: Zeilschool Amorgos, 16-06-2009;