Zeilspektakel Volvo Ocean Race voor kust van Rotterdam – gratis strandfeest en optreden van Ilse DeLange tijdens Delta Lloyd Gate Race

Afgelopen week konden de automobilisten op de Amsterdams Ringweg A10 alvast van een voorproefje genieten: bij de afslag richting het Amstel Business Park pronkt een enorm billboard (in 3D) waarop verzekeraar en watersportsponsor Delta Lloyd de boeironding voor de kust van Hoek van Holland aankondigt. Op dinsdag 9 juni a.s. zal de vloot van de Volvo Ocean Race, waar Team Delta Lloyd deel van uitmaakt, de strijd aangaan tijdens deze Delta Lloyd Gate Race. Het publiek (en de pers) kan dit evenement live volgen op het water of vanaf het strand van Hoek van Holland.

De teams van de Volvo Ocean Race, de zeilrace van 37.000 zeemijl om de wereld, maken tijdens de Delta Lloyd Gate race een ronde om twee boeien die ongeveer drie mijl uit de kust liggen. De Delta Lloyd Gate ligt op de route van de achtste etappe van Galway, Ierland naar Gotenborg, Zweden. Van Goteborg vaart de Volvo Ocean Race vloot naar Stockholm om vervolgens eind juni in St. Petersburg te finishen.

Uitdaging
Delta Lloyd heeft vele (amateur en professionele) zeilers uitgedaagd de Delta Lloyd Gate Race met hun eigen boot te varen en te proberen sneller te zijn dan de Volvo Ocean Racers. De officiële startboot met tijdwaarneming van de Volvo Ocean Race houdt de rondetijden bij en registreert de snelste tijd. De hoofdprijs van de amateurzeilwedstrijd is een reis naar de finish van de Volvo Ocean Race in St. Petersburg. De wedstrijd zal ook worden gezeild door een aantal leden van de Nederlandse Olympische kernploeg.

Strandfeest Hoek van Holland
Op het strand van Hoek van Holland organiseert Delta Lloyd, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, vanaf 13 uur een voor publiek gratis toegankelijk feest. Vanaf het strandfeest (ter hoogte van beachclub Royal) is, afhankelijk van de weersomstandigheden, zicht op de Delta Lloyd Gate Race. Ook is de spectaculaire race via grote schermen te volgen en vinden er diverse andere publieksactiviteiten plaats. Het feest wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de amateurzeilwedstrijd en een optreden van Ilse DeLange.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam: ‘Rotterdam is er trots op dat dit unieke zeilspektakel Sportstad Rotterdam aandoet. In lijn met onze sportieve (internationale) ambities past een dergelijk evenement uitstekend in ons evenementenaanbod. Eén van onze doelen is namelijk om grote, internationale evenementen naar de stad te halen. Met het Grand Départ du Tour de France, het WK Judo (2009), het WK Turnen (2010), het WK Tafeltennis (2011) en een aantal verschillende EK’s is Rotterdam op de juiste weg.’

Foto: Wim Haze

Bron: Team Delta Lloyd, 05-06-2009;