Zelfvarend DP2 hefvaartuig ‘Apollo’ van Deme gedoopt

Op 21 februari 2019 is het nieuwste zelfvarende DP2 hefvaartuig ‘Apollo’ van Deme officieel gedoopt in de haven van Zeebrugge, België. De ceremonie werd gedaan door Olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam.

Apollo wordt gedoopt. Foto, Deme.
Apollo wordt gedoopt. Foto, Deme.

Een bijzonder kenmerk van ‘Apollo’ zijn de uitzonderlijk lange vakwerkpoten van 106,8 meter waardoor het schip in diepten tot 65 meter kan werken. De Apollo beschikt ook over een ‘leg-encircling’ kraan van 800 ton. Het schip heeft een breed, ruim dek met een vrije oppervlakte van 2.000 m² en een draagvermogen van 15 t/m².

“Dit veelzijdige vaartuig zal worden ingezet in de offshore windindustrie, maar zal ook worden gebruikt voor de installatie en ontmanteling van platformen voor de olie- en gasindustrie”, aldus Hugo Bouvy, Managing Director van DEME Offshore.

DP2 Apollo van Deme. Foto, Deme.
DP2 Apollo. Foto, Deme.

Livestream en bezoek aan boord

Honderden mensen volgden het evenement via de livestream van Deme op Facebook en Instagram. Een groep geselecteerde studenten mocht het schip bezoeken en de bemanning ontmoeten tijdens een jobdag na de doopceremonie.

Orderboek Apollo

Het orderboek voor ‘Apollo’ is goed gevuld met uiteenlopende projecten, zowel in de offshore hernieuwbare energie als de olie- en gasmarkt. Het schip gaat nu voorbereidende heiwerken uitvoeren in het offshore windmolenpark Moray East in het Verenigd Koninkrijk.