Zes nieuwe schepen en 180 nieuwe banen bij Vroon Offshore Services

Familiebedrijf Vroon Offshore Services (VOSBV) breidt uit met zes nieuwe schepen (vier PSVs en twee SSVs) om hun diensten en oplossingen voor offshore-doeleinden te ondersteunen. Met de komst van de nieuwbouwschepen worden 180 nieuwe banen gecreëerd bij de rederij met een vloot van meer dan 160 schepen. Eind januari 2015 werd de eerste platfom supply vessel opgeleverd. De laatste twee schepen worden in 2016 opgeleverd. De nieuwe PX 121 PSVs zijn ontworpen om de installaties in de Noordzee te bevoorraden.

Werkpaarden voor op de Noordzee

Niek Spiljard, managing director Vroon Offshore Services legt uit wat de nieuwe schepen zijn. “De PX 121 schepen zijn ontworpen door Ulstein, een Noors ontwerpbureau. Samen met het engineeringbureau van Vroon en de ontwerpers zijn deze schepen toegerust om de klanten in de Noordzee te bedienen. Dit jaar worden er ook nog twee subsea support schepen geleverd. Deze schepen met een lengte van bijna 70 meter worden ingezet om bouw- en onderhoudswerkzaamheden te verrichten in de olie-, gas- en windmolenindustrie. Deze werkzaamheden zijn duik- en, ROV (onderwater robot)werkzaamheden, onderhoudscontrole en constructie van installaties boven water. De nieuwe tonnage is uitgevoerd met een Active Heave Compensated kraan, deze kraan compenseert het slingeren van het schip waardoor er veiliger en nauwkeurige gewerkte kan worden. Een aantal van deze schepen zal op termijn oude tonnage vervangen, maar Vroon groeit en zal blijven groeien in de offshore. Ons nieuwbouwprogramma zal hieraan bijdragen.”

Investeren in nieuw personeel

“Nieuwe schepen betekent dat VOSBV ook wil investeren in nieuwe mensen”, benadrukt de crewing manager, Shelagh Veldman. “In 2015 kunnen we zo’n 180 mensen een nieuwe baan als zeevarende bieden. Heel belangrijk is dat zij in de Vroon-cultuur passen. Daarin staan veiligheid, respect, discipline, performance en customer partnership voorop, evenals naadloze samenwerking en communicatie. Voor wie op zoek is naar een uitdagende baan met carrièreperspectief liggen er kansen bij VOSBV. We hebben ons eigen talentenprogramma voor young professionals. Tevens bieden wij in 2015 ook weer stageplaatsmogelijkheden. Het hogere management aan boord is enthousiast om hun expertise over te brengen op de jongere generatie.”

Mevrouw Veldman is verantwoordelijk voor de crewing binnen VOSBV. Dit is een spannende plek om te werken met zes DP nieuwbouw schepen op de horizon. “Het crewing department is nu in een stroomversnelling met de planning voor de toekomst om ervoor te zorgen, dat we de juiste bemanning op het juiste schip op het juiste moment hebben. Career development voor onze bestaande crew samen met gerichte recruitmentcampagnes en de groei van ons eigen talent door stagiair/mentor programma’s zal cruciaal zijn voor dit succes”, legt ze uit.

Werkzoekend?

Vroon Offshore Services heeft DP2 certified masters, chief en second officers evenals chief, second en third engineers nodig die ervaring hebben met het scheeptype PSV of SSV en de Noordzee. Ook als je net uit de schoolbanken komt en mbo of hbo maritiem met een specialisatie in offshore hebt gevolgd, dan kun je zeker contact met VOSBV opnemen en je CV opsturen. TM