Zoektocht naar jongerenambassadeurs die vloggen bloggen

Nederland Maritiem Land (NML) is op zoek naar nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s). Deze jongerenambassadeurs vloggen en bloggen over hun ervaringen in de maritieme sector. Studenten afkomstig van maritieme mbo-, hbo- en universitaire opleidingen en young professionals die minder dan twee jaar werkzaam zijn in de sector komen in aanmerking voor de functie van YMR. Dit jaar vindt de zesde verkiezing voor de nieuwe YMR’s plaats.

Meevliegen met een maritieme luchtfotograaf, het bijwonen van exclusieve maritieme evenementen, rondleidingen bij belangrijke maritieme bedrijven of praten met de minister-president. Een studiejaar lang doen YMR’s dit soort bijzondere ervaringen op en leggen ze hun belevenissen vast om andere jongeren te interesseren voor een studie en baan binnen de maritieme wereld. Innovatie, durf en ondernemingszin staan centraal in de Nederlandse maritieme sector en de carrièremogelijkheden zijn heel divers.

Tijdens het ambassadeurschap vertellen de studenten ook over de ervaringen die ze opdoen tijdens hun studie en/of op hun werk. Dit gebeurt met berichten en vlogs op Facebook, Instagram en de website www.maritimebyholland.nl, en ook live tijdens maritieme evenementen. Bij het netwerken, interviewen en vloggen worden de YMR’s ondersteund door een professioneel communicatieteam. Naast een kijkje achter de schermen, krijgen ze een geweldige introductie binnen de sector en bouwen de YMR’s binnen een jaar een krachtig netwerk op.

Pitchen en vloggen tot 8 juni
Geïnteresseerde studenten kunnen zich nog tot 8 juni inschrijven op https://maritimebyholland.nl/ymr2018/. Tijdens de pitchdag op 14 juni mogen de kandidaten vervolgens laten zien wat ze kunnen. In maximaal vijf minuten vertellen ze waarom juist zij de nieuwe YMR’s moeten worden. De kandidaten mogen gebruikmaken van presentatietechnieken zoals Powerpoint, video of social media. In de presentatie vertellen ze wie ze zijn, welke opleiding ze volgen, welke maritieme ervaring ze al hebben opgedaan, waar ze zichzelf over vijf jaar zien en vooral wat hun motivatie is om YMR te worden.

Winnaars bekend tijdens Wereldhavendagen
Het PR & Communicatie Expertpanel van NML gaat zich vervolgens buigen over de kandidaten en haar keuze voor de nieuwe YMR’s bekendmaken tijdens de Wereldhavendagen op 7 september. Na de bekendmaking worden de winnaars direct meegenomen naar verschillende activiteiten op de Wereldhavendagen. Het is dus belangrijk dat ze op 7, 8 en 9 september beschikbaar zijn.