Zon, zee, zomer – maritiem schilder Geer Huybers exposeert in GalleryMaritime

GalleryMaritime brengt op 7 juni tijdens de Kunstroute Middelburg het nieuwste werk van Geer Huybers.
De galerie exposeert, op de valreep naar de zomer, van 7 t/m 27 juni het werk van Geer Huybers dat je overrompelt met Hollandse luchten en wild waterbeelden. Geer Huybers is lid van de bekende Nederlandse Vereniging van Zeeschilders. Deze maritieme schilder is vooral bekend van zijn wolkenpartijen die hij bijna levensecht op het doek weet neer te zetten. En, Geer voegt daar een extra accent aan toe. Hij weet de toeschouwer te boeien met een onverwacht accent; een vogel, de zon die schittert op het water dan wel een eindeloos verre horizon. Wie op zoek is naar een groot schilderij dat de herinnering oproept aan die lange mooie zomer zal in Geer Huybers olieverfdoeken een uitnodiging lezen, dan wel een verlangen naar meer.

Geer Huybers is van 3 t/m 16 mei 2009 deelnemer geweest aan het kunstuitwisselingsproject EAST-meets-WEST en heeft daarin gedurende 14 dagen samengewerkt met 6 gerenommeerde Chinese maritieme kunstenaars. Onderdelen van dit kunstevenement waren ‘droogvallen met platbodem op het wad’, samenwerken in de maritieme natuur, met Chinese en andere Nederlandse kunstenaars op zoek naar nieuwe technieken voor de verbeelding en maritiem schilderen met VWO leerlingen.

Een aantal van de werken uit EAST-meets-WEST zijn onderdeel van deze expositie. Elke bezoeker van de galerie ontvangt gratis de catalogus van EAST-meets-WEST, zolang de voorraad strekt.

GalleryMaritime is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en de 1e zondag van de maand. Buiten de openingstijden, ook op zondag, gaat de galerie open na telefonisch afspraak 06 22591452 (ook voor groepen).

Bron: GalleryMaritime, 25-05-2009;