Zr.Ms. De Zeven Provinciën onderschept 400 kilo drugs

In de Caribische Zee heeft het Nederlandse marineschip Zr.Ms. De Zeven Provinciën de smokkel van ruim 400 kilo marihuana onderschept. De actie werd een succes door een Nederlandse, Belgische en Amerikaanse samenwerking vanaf De Zeven Provinciën. De verdachte smokkelaars zijn aangehouden en overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Toen Zr.Ms. De Zeven Provinciën tijdens een patrouille vlak voor zonsopkomst in de buurt kwam van een vissersboot, sloeg deze op vlucht. De driekoppige bemanning gooide in paniek pakketten overboord. Hierop zette het marineschip de achtervolging, waarbij de Belgische helikopter die aan boord van het marineschap is gestationeerd, opsteeg om de omgeving te controleren op verdere verdachte activiteiten.

Een hoeveelheid van 400 kg marihuana werd uit het water gehaald. Vanwege de achtervolging konden echter niet alle pakketten opgepikt worden waardoor het totaal aantal gesmokkelde contrabande hoger wordt geschat. De vissersboot is doorzocht door eenheden van de Amerikaanse Kustwacht die hiervoor aan boord van Zr.Ms. De Zeven Provinciën meevaren. De verdachten zijn in bewaring genomen door Amerikaanse autoriteiten.

Meer… Defensie 

De marine achtervolgt de vluchtende vissersboot, gezien vanuit de Belgische boordhelikopter.