Port Project Engineer

Plaats:  Zeebrugge
Categorie:  Technisch
Uiterste inschrijvingsdatum:  permanente openverklaring

Port of Antwerp-Bruges heeft een belangrijke rol in de dagelijkse werking van de haven. Zo'n 1 800 medewerkers werken dag en nacht aan een klantgerichte dienstverlening, een optimale infrastructuur, innovatieve projecten en de promotie van de haven in binnen-en buitenland. Zij zetten zich samen in om de rol van Port of Antwerp-Bruges als duurzame wereldhaven te verstevigen. Onze missie? Port of Antwerp-Bruges, thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst. 

Als port project engineer werk je mee aan de investeringsprojecten van morgen. Je gaat aan de slag op het platform Zeebrugge. Belangrijk is dat je het overzicht weet te bewaren over alle lopende projecten en ook rekening houdt met diverse stakeholders.

Jouw uitdaging

Als port project engineer ben je verantwoordelijk voor de volledige en gestructureerde werkvoorbereiding binnen Port Projects, zowel op technisch als op administratief vlak. Port project is de afdeling die grote investeringen van assetprojecten initieert, coördineert, ondersteunt en beheert. In jour rol zal de focus liggen op de verschillende investeringsprojecten in Zeebrugge. Je takenpakket zit boordevol afwisseling!

 • Je organiseert en coördineert een aantal projecten in ontwerpfase met inachtneming van de termijnen, het budget en de kwaliteitscriteria en werkt hiervoor nauw samen met de projectmanager.
 • Je overziet de inhoudelijke voortgang en technische uitwerking van jouw projecten en je bent het aanspreekpunt van het Havenbedrijf met externe engineering bureaus of (technische) consultants.
 • Tijdens de engineeringfase van het project evalueer je alle voorstellen van de interne en externe ontwerpteams kritisch en bewaak je de projectplanning en de bijhorende kostenstructuur.
 • Je zal instaan voor het schrijven van bestekken en het opmaken van lastenboeken, inclusief de verwerking en de evaluatie ervan. Zo zorg je voor een optimale ondersteuning van de projecten en laat je het aankoopproces efficiënt verlopen. Je werkt hiervoor nauw en proactief samen met de aankoopdienst van het Havenbedrijf.
 • Je volgt alle vooronderzoeken van het ontwerp op, je verleent ondersteuning bij de opmaak van de vergunningsaanvragen en je stemt alles tijdens het volledige traject af met het projectteam, externe partijen (overheden, klanten) en andere diensten van het Havenbedrijf.
 • Je biedt actief ondersteuning bij het opstellen van de planning. Tijdens de planfase van het project lever je de gegevens aan de projectmanager voor de budgetraming. Voor de verschillende deelopdrachten van een project werk je mee aan de risicoanalyses.
 • Tijdens de aanbestedingsfase werk je intensief samen met de construction manager en construction engineer om tot een verantwoorde gunningsbeslissing te komend. Bij problemen tijdens de uitvoering van de werken zoek je samen met hen naar gepaste ontwerpoplossingen.
 • Je ondersteunt de project manager engineering in het rapporteren over de voortgang en de resultaten van (een of meerdere) delen van projecten aan interne en externe stakeholders.

1 haven, 2 platformen; we werken samen met collega´s in Antwerpen en Zeebrugge. Jouw werklocatie is Zeebrugge. Uiteraard ben je ook bereid om je af en toe naar Antwerpen te verplaatsen.

Jouw profiel

 • Je behaalde een master diploma, bij voorkeur in een bouwkundige richting, of je bent gelijkwaardig door relevante ervaring
 • Je hebt kennis van projectwerking binnen een context van infrastructuurwerken. Je bent geïntrigeerd door waterbouwkundige werken en hebt ervaring met stakeholder management
 • Jouw sterke kanten? Je bent analytisch, je hebt sterke organisatorische vaardigheden en je weet de juiste prioriteiten te leggen in een complexe omgeving. Je houdt makkelijk het overzicht over de taken die nodig zijn om een project binnen de vooropgestelde timing en budget af te werken. Tevens geef je blijk van een zorgvuldige en nauwkeurige aanpak
 • Je hebt een sterke zin voor verantwoordelijkheid. Je kan autonoom werken en je neemt  initiatieven en gerichte acties samen met je teamleden om je projectdoelstellingen te halen
 • Durf, eenvoud en verbinding? Dat zijn waarden waarin jij je helemaal kan vinden
 • Je beschikt over een rijbewijs B

Ons aanbod

Je kan rekenen op een gevarieerde job met stimulerende verantwoordelijkheden en plaats voor nieuwe initiatieven. Verder bieden we jou een aantrekkelijk loonpakket met onder andere maaltijdcheques, extralegaal pensioen, hospitalisatieverzekering, mobiliteitsvergoeding en invaliditeitsverzekering. Onze regelmatige fietsers krijgen een kwalitatieve bedrijfsfiets aangeboden, inclusief fietsonderhoud en -pechverhelping of je kan een ander type fiets leasen.

Aan de functie port project engineer is de weddeschaal klasse 8 verbonden. Je start in klasse 7 en evolueert op termijn naar klasse 8, indien de vereiste competenties nog verder ontwikkeld moeten worden.

 Hier vind je het overzicht van de loonbarema's per klasse. 

More jobs from Port of Antwerp-Bruges

Posted: 7 days ago

Matroos

Port of Antwerp-Bruges
Antwerpen, België
Heb je een passie voor water, schepen en alles wat daarbij komt kijken? Ben je in het bezit van alle...
Posted: 7 days ago

Kapitein sleep

Port of Antwerp-Bruges
Antwerpen, België
Als je wil varen dicht bij huis, is een keuze voor een job als kapitein sleep bij het Havenbedrijf l...
Posted: 7 days ago

Scheepswerktuigkundige

Port of Antwerp-Bruges
Antwerpen, België
Ben jij sterk in mechanica? Dan kan je bij ons aan de slag als scheepswerktuigkundige. Een leuke uit...