#07 – Formule 1 Team

In deze aflevering praten Coco en Anna met Twan Goense, hij is Productie Engineer bij ONE-Dyas waar hij zorgt voor een zo efficient mogelijke productie van gas uit de Noordzee zowel op kantoor als offshore. Twan legt uit waarom de energietransitie een Formule 1 team is, dat je in deze sector het verschil kunt maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie en dat je als student dus niet meteen de olie en gas sector links moet laten liggen. Veiligheid staat voorop en uiteindelijk is elke ramp te voorkomen. Werken in deze sector is hot. Anna vertelt alles over haar avontuur met het TU Delft Solar Boat Team in Monaco. Wat nogal een incasseer moment was voor het hele team… De boot ging kapot in Monaco waardoor ze de belangrijkste race niet hebben kunnen varen. Maar….. Wel ff de allereerste vliegende waterstofboot ter wereld gebouwd en laten vliegen en de innovatieprijs gewonnen! Dus… veel plezier met luisteren.

Twan Goense Productie Engineer ONE-Dyas

Twan Goense

 

Mijn naam is Twan Goense, 27 jaar en nu ruim 2 jaar werkzaam als Productie Engineer bij ONE-Dyas. Hier werk ik binnen de Operations afdeling en houd ik me voornamelijk bezig met de dagelijkse productie van onze olie- en gas velden. Dit houdt onder meer in het optimaliseren van productie, korte termijn voorspellingen modelleren en de adhoc productie problemen oplossen. Daarnaast ga ik zelf ook regelmatig naar de locaties en platformen voor het bijstaan van operaties en interventies op onze putten.

Sinds afgelopen jaar ben ik buiten mijn werk ook actief als Young Energy Officer, een groep jonge professionals die werkzaam zijn in de olie- en gassector en zich bezighouden met de energietransitie. Ondanks dat de fossiele industrie en de energietransitie tegenstrijdig klinkt, zijn er tal van mogelijkheden en uitdagingen waarin wij als sector aan mee kunnen werken. Zo kunnen we stappen kunnen maken om nieuwe en bestaande olie/gasprojecten efficiënter en duurzamer te maken. Maar kunnen we onze kennis ook gebruiken voor andere toepassingen zoals CO2-opslag. Door verstandig samen te werken met andere partijen in de energiesector, kunnen we ervoor zorgen dat we de energietransitie vooruit helpen.

Check de Vacatures hier!

List of highlighted news articles

Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt?