Podcast

Dit is de Navingo Career Podcast. De podcast over werken en alles wat daarbij hoort in de maritieme, offshore en energie sector. Coco (Navingo), Anna (TU Delft Solar Boat Team) en Floor (student Elektrotechniek TU Delft) interviewen de leukste mensen uit de sector, hebben praatjes over de meest uiteenlopende onderwerpen en beantwoorden al je vragen.

Luister op

Hosts
Coco Kossmann
Coco
“Hoi ik ben Coco Kossmann en ik werk op de redactie bij Navingo (al een tijdje), een enorm afwisselende job. Met mooi weer vind je mij op het water, het liefst op een boot, zeilend of lekker lui op een motoboot en als het even kan met een glas wijn en zo’n borrelplank waar je geen genoeg van krijgt.”
Floor
“Hi ik ben Floor (Walterbos), derdejaars student Elektrotechniek aan de TU Delft. Nu alweer een jaar Commissaris Extern van de Elektrotechnische Vereeniging. Ik ben 20 en nog volop bezig met het ontdekken wat er zo al mogelijk is na m’n studie en daarom ben ik ook erg enthousiaste als buddy voor de Navingo Career Podcast.”
Anna
“Hey, Ik ben Anna (Koper). Ik ben 21 jaar en vorig jaar heb ik mijn bachelor industrieel ontwerpen afgerond aan de TU Delft. Dit jaar ben ik onderdeel van een dreamteam, namelijk het TU Delft Solar Boat Team. In mijn vrije tijd luister ik eigenlijk elk moment van de dag naar muziek en als we bergen zouden hebben in Nederland zou ik elke dag wel willen skiën.”
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Anna met Twan Goense, hij is Productie Engineer bij ONE-Dyas waar hij zorgt voor een zo efficient mogelijke productie van gas uit de Noordzee zowel op kantoor als offshore. Twan legt uit waarom de energietransitie een Formule 1 team is, dat je in deze sector het verschil kunt maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie en dat je als student dus niet meteen de olie en gas sector links moet laten liggen. Veiligheid staat voorop en uiteindelijk is elke ramp te voorkomen. Werken in deze sector is hot. Anna vertelt alles over haar avontuur met het TU Delft Solar Boat Team in Monaco. Wat nogal een incasseer moment was voor het hele team… De boot ging kapot in Monaco waardoor ze de belangrijkste race niet hebben kunnen varen. Maar….. Wel ff de allereerste vliegende waterstofboot ter wereld gebouwd en laten vliegen en de innovatieprijs gewonnen! Dus… veel plezier met luisteren.

#07 – Formule 1 Team
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Floor met Sten Swanenberg, hij is oprichter en bedenker van Dutch Wave Power. Hij heeft een buis ontwikkeld die energie kan opwekken in de golven. Ja en hoe kom je op zo’n idee en vooral hoe maak je dat realiteit? Hij geeft waardevol advies en tips aan studenten die met een idee rondlopen en niet zo goed weten om dat te realiseren. Floor is voor het eerst weer naar een concert geweest en ze zit volop in de drukte om haar jaar af te sluiten voor de vakantie. Coco is jaloers op het uitje van Floor, vertelt over het inhoudelijk programma van Offshore Energy en het Navingo Career Event 26 en 27 oktober in RAI Amsterdam, ze verheugt zich op de vakantie en ze doet nog een oproep voor een student die opzoek is naar een internship.

#06 – Gewoon beginnen met lopen
Podcast Logo

Deze aflevering gaat helemaal over Feadship! Dat komt omdat er veel over te vertellen en te bespreken valt en….. Coco en Anna mogen voor het eerst iets weggeven in de podcast en dat is dan meteen ook helemaal top exclusief! Namelijk een rondleiding op 1 van scheepswerven van Feadship. Waarom is dat bijzonder? Omdat er niemand mag rondneuzen en privacy mega belangrijk is voor Feadship. Coco en Anna praten met Marc Levadou, hij is Knowledge & Innovation Manager bij de Voogt Naval Architects van Feadship en hij vertelt over waarom Feadship koploper is in de jachtbouw, wat de nieuwste innovaties zijn, wat de ‘Nemo Lounge’ is, waarom Feadship ook kijkt naar wat er in de auto- en vliegtuigbouw gebeurt, wat er in de toekomst gaat gebeuren en hoe gaaf het is om met collega’s te werken die allemaal tot het uiterste gaan om bijna onmogelijke wensen toch mogelijk te maken (en dus een Do or Die mentaliteit hebben). Wat een bedrijf!

#05 – Do or Die
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Floor met Jeffrey Groot, R&D Engineer bij Allseas, over zijn eerste baan na zijn studie aan de TU Delft. Hij vertelt over hoe waanzinnig het is om aan boord van de Pioneering Spirit te werken en hoe het ‘leren’ in zijn werk gaat. Hij vertelt waar hij als eerste zijn geld aan uit heeft gegeven toen hij zijn eerste salaris ontving. En hoe komt hij aan de uitspraak ‘Assumption is the starter off all problems’?

Luister naar #04 – Assumption is…
Podcast Logo

In deze aflevering vertelt Anna over de onthulling en de doop van de TU Delft Solar Boat van het project Hydro Motion in het Maritiem Museum in Rotterdam. En hoe dat was met Jan Terlouw, die heeft namelijk de boot gedoopt. Coco en Anna bellen met Robert-Paul van de Graaf, hij is registerloods bij het Nederlands Loodswezen. Een nogal spectaculaire baan kunnen we wel zeggen.

Luister naar #03 – Dikke Boot
Podcast Logo

In de tweede aflevering vertelt de tweede podcast buddy van Coco Kossmann, Floor Walterbos waar elektrotechniek allemaal voor nodig is en wat daar zo bijzonder aan is. En… Wat er allemaal nog staat te gebeuren in de elektrotechniek. Daarnaast bellen Coco en Floor met Floor Spaargaren, Project Manager Offshore bij MARIN. En verder bespreken de dames de vacature Coördinator duurzaamheid, wat komt daar allemaal bij kijken?

Luister naar: #02 – Drijvende Toekomst
Podcast Logo

In de allereerste aflevering van de Navingo Career Podcast praten we met Anna Koper. Zij is één van de vaste Podcast Buddy’s, afgestudeerd industrieel ontwerper en onderdeel van het TU Delft Solar Boat Team. Verder bekijken we een vacature waar je met de helikopter naar je werk wordt gebracht en bellen wij met Bart Versteeg over misschien wel zijn grootste project.

Luister naar: #01 – De Aftrap

Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt?