Podcast

Dit is de Navingo Career Podcast. De podcast over werken en alles wat daarbij hoort in de maritieme, offshore en energie sector. Coco (Navingo), Anna (TU Delft Solar Boat Team) en Floor (student Elektrotechniek TU Delft) interviewen de leukste mensen uit de sector, hebben praatjes over de meest uiteenlopende onderwerpen en beantwoorden al je vragen.

Luister op

Hosts
Coco Kossmann
Coco
“Hoi ik ben Coco Kossmann en ik werk op de redactie bij Navingo (al een tijdje), een enorm afwisselende job. Met mooi weer vind je mij op het water, het liefst op een boot, zeilend of lekker lui op een motoboot en als het even kan met een glas wijn en zo’n borrelplank waar je geen genoeg van krijgt.”
Floor
“Hi ik ben Floor (Walterbos), derdejaars student Elektrotechniek aan de TU Delft. Nu alweer een jaar Commissaris Extern van de Elektrotechnische Vereeniging. Ik ben 20 en nog volop bezig met het ontdekken wat er zo al mogelijk is na m’n studie en daarom ben ik ook erg enthousiaste als buddy voor de Navingo Career Podcast.”
Anna
“Hey, Ik ben Anna (Koper). Ik ben 21 jaar en vorig jaar heb ik mijn bachelor industrieel ontwerpen afgerond aan de TU Delft. Dit jaar ben ik onderdeel van een dreamteam, namelijk het TU Delft Solar Boat Team. In mijn vrije tijd luister ik eigenlijk elk moment van de dag naar muziek en als we bergen zouden hebben in Nederland zou ik elke dag wel willen skiën.”
Podcast Logo

In deze aflevering is Menno Mulder te gast bij Coco en Floor in Offshore Valley. Menno is offshore fotograaf. Ooit op een donderdagmiddag liep hij z’n stamkroeg binnen en voor hij het wist werd daar zijn eerste foto opdracht aangeboden en die was meteen voor Van Oord. En zo is het balletje gaan rollen. Menno heeft een mooie staat van dienst, hij heeft inmiddels veel coverfoto’s geschoten en een eigen stijl ontwikkeld. Hij laat graag de mens achter de immens grote offshore werken zien. Als beiden op een foto te vangen zijn kun je goed zien hoe groot een kabellegger is, of een transition piece van een windturbine. Coco en Floor bespreken ook weer een vacature. Dit keer Visual Designer bij Heerema Marine Contractors.

#12 – “Anderen mensen kijken naar Discovery, ik zit er midden in”
Podcast Logo

In deze aflevering zijn er twee ecologen van Boskalis te gast, Heleen Broier en Bas Bakker. Ecologen bij Boskalis? Ja zeker, en zij hebben een onwaarschijnlijk toffe baan bij Boskalis (ook al weer een wereldberoemd bedrijf van Nederlandse bodem trouwens). Zij zijn in dienst bij Boskalis om bij bouw- en/of herstelprojecten alle natuurlijke elementen te onderzoeken en mede te bepalen wat de planning wordt van de werkzaamheden. Want ja, als er een rugstreeppadden familie in een slootje woont of een steenuil zit ergens te broeden, hoe gaat het dan met bouwen? Heleen en Bas vertellen hoe Boskalis rekening houdt met de natuur tijdens bouwwerkzaamheden of onderhoud. En dat niet alleen, zij bouwen zelf ook aan de natuur. Heleen en Bas hebben namelijk ‘Boskalis Natuurbouw’ opgericht waarmee het bedrijf natuurherstelprojecten binnen haalt en uitvoert. Ze werken er nog geen 3 jaar en weten nu al enorm draagvlak te creëren in het hele bedrijf. En uiteraard zijn ze ook nog eens heel leuk, vertellen over hun mooiste natuurmomenten, hoe gaaf het is om voor Boskalis te werken en dat ze nog op zoek zijn naar collega’s.

#11 – Bouwen met rugstreeppadden en steenuilen. Boskalis doet het!
Podcast Logo

In deze 10e aflevering is Dagmar Eisses te gast bij Navingo in de studio! Coco en Floor hoeven niemand te bellen maar hebben Dagmar gewoon gezellig aan tafel. Deze slimme dame van 29 heeft een hele vette baan! Na haar studie lucht en ruimtevaarttechniek en master in offshore and dredging engineering aan de TU in Delft is ze inmiddels Offshore Production Supervisor op een gasplatform boven Ameland van Shell (of NAM, kan allebei). Ze heeft daar de leiding over de dagelijkse gang van zaken en de 24 mannen aan boord. En as we speak wordt het platform klaargemaakt om geëlektrificeerd te worden. Verder komen er een aantal programma onderdelen van het Navingo Career Event en Offshore Energy Exhibition & Conference op 26 & 27 oktober in Amsterdam RAI aan bod.

#10 – Fitnessgekte op Helideck
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Anna met Jan Foeke, hij is zeeman, een echte. Jan vaart als kapitein/schipper voor alle grote namen over de hele wereld via Atlas Professionals. Hij vertelt over hoe mooi het zeemansleven is, welke lessen mensen daaruit zouden kunnen leren, wat hij zoal meemaakt en hoe dit te combineren is met het thuisfront. Verder zijn de dames terug van vakantie en gaan ze nu vol gas vooruit naar Offshore Energy en het Career event op 26 en 27 oktober in RAI Amsterdam! Waar heel veel te doen is, naast netwerken en de beursvloer kun je als bezoeker talkshows bij wonen, worden er Energy Talks gegeven en kun je de eerste vliegende waterstofboot ‘Hydro Motion’ bewonderen die gebouwd is door het TU Delft Solar Boat Team waarmee zij dit jaar naar Monaco zijn geweest.

#09 – Seaman’s Book
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Floor met Wim Poppe, schipper bij de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). Dit vrijwilligerswerk doet Wim naast zijn baan bij Total Energies waar hij zowel op kantoor als offshore werkt (veel maritiemer komen ze niet). Hij vertelt over wat hij zoal meemaakt en hoe het is om mensen in nood op het water te hulp te schieten of daadwerkelijk te redden. En hoe dat allemaal in z’n werk gaat van een melding tot binnen 10 minuten op een reddingboot moeten zijn. Daarnaast is het ook vooral een grote vriendenclub die elkaar veel zien tijdens oefeningen en het werk zelf natuurlijk en er wordt goed voor ze gezorgd als er een heftige of desastreuze actie is geweest. De vacature is een avontuurlijke dit keer, tweede engineer op de Stad Amsterdam!

#08 – Schip maakt water…
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Anna met Twan Goense, hij is Productie Engineer bij ONE-Dyas waar hij zorgt voor een zo efficient mogelijke productie van gas uit de Noordzee zowel op kantoor als offshore. Twan legt uit waarom de energietransitie een Formule 1 team is, dat je in deze sector het verschil kunt maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie en dat je als student dus niet meteen de olie en gas sector links moet laten liggen. Veiligheid staat voorop en uiteindelijk is elke ramp te voorkomen. Werken in deze sector is hot. Anna vertelt alles over haar avontuur met het TU Delft Solar Boat Team in Monaco. Wat nogal een incasseer moment was voor het hele team… De boot ging kapot in Monaco waardoor ze de belangrijkste race niet hebben kunnen varen. Maar….. Wel ff de allereerste vliegende waterstofboot ter wereld gebouwd en laten vliegen en de innovatieprijs gewonnen! Dus… veel plezier met luisteren.

#07 – Formule 1 Team
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Floor met Sten Swanenberg, hij is oprichter en bedenker van Dutch Wave Power. Hij heeft een buis ontwikkeld die energie kan opwekken in de golven. Ja en hoe kom je op zo’n idee en vooral hoe maak je dat realiteit? Hij geeft waardevol advies en tips aan studenten die met een idee rondlopen en niet zo goed weten om dat te realiseren. Floor is voor het eerst weer naar een concert geweest en ze zit volop in de drukte om haar jaar af te sluiten voor de vakantie. Coco is jaloers op het uitje van Floor, vertelt over het inhoudelijk programma van Offshore Energy en het Navingo Career Event 26 en 27 oktober in RAI Amsterdam, ze verheugt zich op de vakantie en ze doet nog een oproep voor een student die opzoek is naar een internship.

#06 – Gewoon beginnen met lopen
Podcast Logo

Deze aflevering gaat helemaal over Feadship! Dat komt omdat er veel over te vertellen en te bespreken valt en….. Coco en Anna mogen voor het eerst iets weggeven in de podcast en dat is dan meteen ook helemaal top exclusief! Namelijk een rondleiding op 1 van scheepswerven van Feadship. Waarom is dat bijzonder? Omdat er niemand mag rondneuzen en privacy mega belangrijk is voor Feadship. Coco en Anna praten met Marc Levadou, hij is Knowledge & Innovation Manager bij de Voogt Naval Architects van Feadship en hij vertelt over waarom Feadship koploper is in de jachtbouw, wat de nieuwste innovaties zijn, wat de ‘Nemo Lounge’ is, waarom Feadship ook kijkt naar wat er in de auto- en vliegtuigbouw gebeurt, wat er in de toekomst gaat gebeuren en hoe gaaf het is om met collega’s te werken die allemaal tot het uiterste gaan om bijna onmogelijke wensen toch mogelijk te maken (en dus een Do or Die mentaliteit hebben). Wat een bedrijf!

#05 – Do or Die
Podcast Logo

In deze aflevering praten Coco en Floor met Jeffrey Groot, R&D Engineer bij Allseas, over zijn eerste baan na zijn studie aan de TU Delft. Hij vertelt over hoe waanzinnig het is om aan boord van de Pioneering Spirit te werken en hoe het ‘leren’ in zijn werk gaat. Hij vertelt waar hij als eerste zijn geld aan uit heeft gegeven toen hij zijn eerste salaris ontving. En hoe komt hij aan de uitspraak ‘Assumption is the starter off all problems’?

Luister naar #04 – Assumption is…
Podcast Logo

In deze aflevering vertelt Anna over de onthulling en de doop van de TU Delft Solar Boat van het project Hydro Motion in het Maritiem Museum in Rotterdam. En hoe dat was met Jan Terlouw, die heeft namelijk de boot gedoopt. Coco en Anna bellen met Robert-Paul van de Graaf, hij is registerloods bij het Nederlands Loodswezen. Een nogal spectaculaire baan kunnen we wel zeggen.

Luister naar #03 – Dikke Boot
Podcast Logo

In de tweede aflevering vertelt de tweede podcast buddy van Coco Kossmann, Floor Walterbos waar elektrotechniek allemaal voor nodig is en wat daar zo bijzonder aan is. En… Wat er allemaal nog staat te gebeuren in de elektrotechniek. Daarnaast bellen Coco en Floor met Floor Spaargaren, Project Manager Offshore bij MARIN. En verder bespreken de dames de vacature Coördinator duurzaamheid, wat komt daar allemaal bij kijken?

Luister naar: #02 – Drijvende Toekomst
Podcast Logo

In de allereerste aflevering van de Navingo Career Podcast praten we met Anna Koper. Zij is één van de vaste Podcast Buddy’s, afgestudeerd industrieel ontwerper en onderdeel van het TU Delft Solar Boat Team. Verder bekijken we een vacature waar je met de helikopter naar je werk wordt gebracht en bellen wij met Bart Versteeg over misschien wel zijn grootste project.

Luister naar: #01 – De Aftrap

Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt?