Podcast #19 – Zepp.solutions concreet over Waterstof

Jan Bot mede oprichter van Zepp.solutions vertelt over hun waterstofoplossingen. Dit jonge bedrijf (opgericht in 2017 door 5 TU Delft studenten) praat niet alleen over waterstof maar brengen het ook echt in de praktijk.

View on Spotify.
👉 Podbean
👉 Apple
👉 Google

Zepp.solutions zorgt ervoor dat de Watertaxi in Rotterdam op waterstof gaat varen, de terminaltrekkers in de haven (soort heftrucks die zeecontainers vervoeren) en ze kunnen een vrachtwagen met 1 tankbeurt tot 700 kilometer laten rijden op waterstof. Zij staan voor zero emission power & propulsion. Jan Bot vertelt wat waterstof precies is, waar het voor gebruikt kan worden, en hoe waterstof uitgerold kan worden in onze sectoren. Wat betekent waterstof voor de energietransitie en wat kost het? En hoe is het allemaal begonnen? Met een raceauto. Jan zou eigenlijk Formule 1 coureur worden, hij had z’n race licentie op z’n 16e, nog voordat hij z’n rijbewijs had. 
Inmiddels werkt hij met 15 mensen aan waterstofoplossingen en de ambitie is groot, Zepp.solutions wil de grootste worden in waterstofoplossingen in heel Europa en eind dit jaar gaan ze flink uitbreiden. Ondanks dat het tempo bijzonder hoog ligt vertelt Jan dat alles veel tijd kost, alles wat bij Zepp ontwikkeld wordt is nieuw, dus het is veel ‘puzzelen’ geblazen. Jan praat over het opbouwen van dit bedrijf, wat er voor nodig is en waar het naartoe gaat.

Jan Bot

Jan Bot studeerde technische aardwetenschappen aan de TU Delft. Tijdens deze studie voegde hij zich ook bij het Formula Zero Racing Team Delft. Racen zit in zijn bloed, dus hoe kan het ook anders? Na zijn studie besloot Jan het heft in eigen handen te nemen. Hij richtte een bedrijf op dat zich richt op duurzame oplossing met behulp van waterstof. Racen heeft hij echter nooit losgelaten. Hij is nog steeds de coureur voor het Botspeed racing team.

Check onze vacature pagina voor alle mooie banen en bedrijven in de maritieme, offshore en energiesector. Wil je in de podcast of heb je een vraag? Stuur een mailtje naar [email protected]